930×122 CAPRA 5

inspecția muncii

INSPECȚIA MUNCII PUNE TUNURILE PE MUNCA LA NEGRU

Joi, 11 iulie 2019, s-au împlinit 20 de ani de la înfiinţarea Inspecției Muncii. Din anul 1999 și până în prezent, instituția ”s-a preocupat permanent pentru promovarea demnităţii prin muncă şi a acţionat pentru asigurarea protecţiei sociale a muncii”, potrivit unui comunicat de presă.

Citiți și: ITM ,,lovește” din nou: Sancțiuni record la acești angajatori

Cu această ocazie, Inspecţia Muncii a organizat o reuniune de lucru la care au participat ministrul muncii, Marius Constantin Budăi, reprezentanţi ai altor instituţii şi autorităţi de control, reprezentanţi ai sindicatelor și ai patronatelor şi inspectorii şefi ai inspectoratelor teritoriale de muncă.

”Suntem preocupaţi de implementarea legislaţiei armonizate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în special în întreprinderile mici şi mijlocii, de combaterea fenomenului muncii nedeclarate, prin participarea la toate acţiunile desfăşurate în cadrul Platformei europene de combatere a muncii nedeclarate, precum şi de transpunerea legislaţiei europene privind detaşarea lucrătorilor, în contextul vast şi foarte actual al fenomenului migraţiei forţei de muncă.

Citiți și: ITM anunță clar și răspicat: Sunteți obligați! Altfel, sancțiune 10.000 de lei!

Suntem conştienţi că trebuie să ne adaptăm din mers şi să ţinem pasul cu toate provocările pe care schimbările care au loc pe piaţa muncii ni le pun în faţă. Misiunea noastră va fi şi de acum înainte: mai responsabili, mai buni, mai performanţi pentru muncă sigură şi decentă!”, a declarat argeșeanul Mihail Adrian Oprescu, inspector general de stat, șeful Inspecției Muncii.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90