Donaris 930 x 122

diana tomescu

Interviu EXCLUSIV. Nouă directoare în Pitești, soție de judecător, joburi doar la stat

Interviu EXCLUSIV. Nouă directoare în Pitești, soție de judecător, joburi doar la stat

Citiți și: Gentea nu o are „la suflet” pe tânăra șefă: Sunteți degeaba, nu aveți autoritate!

De la începutul acestei luni, societatea Salpitflor Green S.A. are o nouă conducere. În vârstă de 33 de ani, Diana Tomescu a obținut funcția de director general după ce a susținut un concurs care a cuprins mai multe probe.

Este căsătorită cu George Tomescu, judecător la Tribunalul Argeș, potrivit informațiilor noastre.

Singurul candidat pentru funcția de director

A fost singurul candidat înscris. Iar, după cum precizează într-un amplu interviu pentru ePitești, Diana Tomescu nu a știut decât în ultimul moment că este sigurul aspirant pentru cea mai mare poziție din societatea Salpitflor.

Acest post, de director general în cadrul unor societăți cum este Salpitflor Green S.A., o societate unde statul este acționat majoritar, se ocupă în baza unei proceduri de selecție (…) și condițiile sunt mai dure, să zic, decât la un concurs normal.

Și promovarea anunțului de concurs s-a făcut în 2 ziare de circulație națională, 2 ziare financiare, spune legislația.

A fost anunțul publicat și pe site, și la sediul societății, nu aș sti să vă spun de ce nu s-au înscris mai multe persoane, eu am avut acest obiectiv, mi-am propus să mă înscriu la acest post de director general și nu m-au interesat aceste aspecte.

Nu am știut până la momentul susținerii primei probe că nu există mai mulți candidați”, declară Diana Tomescu.

De la Salpitflor la Primărie și înapoi la Salpitflor. Apoi iar la Primărie!

ePitești a vrut să afle mai multe despre parcursul profesional al tinerei directoare. Potrivit CV-ului postat pe site-ul instituției pe care o conduce, Diana Tomescu s-a angajat la Salpitflor în anul 2013.

De atunci și până în prezent, a lucrat activ, pe rând, și la Primărie (în perdioada în care primar era Tudor Pendiuc) și într-o unitate de învățământ din Pitești – unde a fost profesor de educație civică, și la Ministerul Culturii, la Societatea Institutul de Cercetări în Transporturi din București, dar a fost și membru în Consiliul de Administrație al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Sudură și Încercări de Materiale din Timișoara.

Toate acestea s-au întâmplat în aproximativ 10 ani de zile, iar unele activități au fost desfășurate concomitent. De la Salpitflor nu a plecat niciodată în adevăratul sens al cuvântului.

Fie a fost detașată – atunci când lucra la Primăria Municipiului Pitești, fie a avut un contract de 2 ore – atunci când era la Ministerul Culturii.

Despre parcursul profesional, Diana Tomescu a făcut precizări, în exclusivitate pentru ePitești

ePitești.ro: Ați început la Salpitflor în 2013…

Diana Tomescu: Așa este, m-am angajat în luna iunie 2013 la Salpitflor, am fost încadrată pe postul de inspector de specialitate în administrație publică, ulterior am fost detașată la Primăria Municipiului Pitesti, am lucrat în cadrul biroului de promovare a Municipiului Pitești.

Asta a fost încadrarea mea, inspector de specialitate.

Ulterior, m-am întors – când mi-a expirat detașarea la Primarie- m-am întors la Salpitflor Green S.A. pe un post de consilier juridic, am ocupat acest post până în 2018, iulie, când am fost încadrată pe postul de șef serviciu Resurse Umane – juridic.

ePitești.ro: La Primărie nu v-ați mai întors?

Diana Tomescu: Ba da, am mai fost într-o perioada tot așa, prin detașare, cred că o perioada de 6-7 luni, din noiembrie (n.r. 2015) până în iunie 2016, am fost consilier primar la Primăria Municipiului Pitești.

În momentul în care se face detașarea, rămâne postul la Salpitflor, mi-am desfășurat activitatea temporar la un alt loc de muncă. Asta înseamnă detașarea.

Și la școală, și la minister, și în consiliu, și la companie de stat, și la Salpitflor

ePitești.ro: Ați fost și profesor…

Diana Tomescu: Am fost și profesor, eram încadrată la plata cu ora, aveam 3 ore pe săptămână.

ePitești.ro: Cum puteați să faceți față? Din ce am văzut în CV-ul dumneavoastră, erau concomitente unele activități… Cum ați reușit și într-o parte, și în alta?

Diana Tomescu: Profesor am fost încadrată la plata cu ora, aveam 3 ore pe săptămâna, am predat la Școala Gimnazială Marin Preda, cultură civică și aveam ore de la 17-18, 18-19, 3 zile pe săptămână. Doar clasele a VII-a și a VIII-a.

ePitești.ro: La Ministerul Cercetării cum ați reușit să ajungeți?

Diana Tomescu: La Ministerul Cercetării am fost consilier ministru și am fost aleasă de domnul ministru (n.r. Șerban Valeca – PSD – era ministru în acea perioadă) să fiu consilier. Miniștrii aveau posibilitatea să își aleagă o persoană…

ePitești.ro: Cu postul de la Salpitflor ce s-a întâmplat? Tot prin detașare ați plecat?

Diana Tomescu: Nu, am plecat cu contract de muncă pe perioadă determinată și aici am avut contract cu timp parțial, am avut 2 ore pe lună la Salpitflor.

Membru în CA la ISIM Timișoara

ePitești.ro: Cât ați fost la București am observat că aveți un post și la o companie care presupun ca ținea de Ministerul Cercetării.

Diana Tomescu: Exact, postul de la Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Sudură și de Materiale, la ISIM Timișoara. Acolo am fost membru în Consiliul de Administrație, ședințele se țineau o dată pe lună, erau de obicei după-amiaza sau puse în weekend.

Eram mai multe persoane în Consiliu și fiecare provenea din mai multe zone ale țării și de comun acord stabileam să fie la finalul zilei. Și de regulă îmi luam o zi de concediu de odihnă în ziua în care mergeam la Timișoara pentru a participa la ședința Consiliului de Administrație.

ePitești.ro: Spre sfârșitul perioadei de consilier la Ministerul Cercetării, apare în CV că ați fost consilier juridic la o companie din București.

Diana Tomescu: Așa este, dar eram cu munca la domiciliu.

ePitești.ro: Ați revenit în 2018 la Salpitflor, mi-ați spus, și până în decembrie 2020 ați fost și cu munca la domiciliu de la București, deci vă făceați treaba de acasă, de la Pitești?

Diana Tomescu: Primeam contracte, fel și fel de adrese, informări…

ePitești.ro: V-a fost greu?

Diana Tomescu: Nu a fost nici ușor, dar din orice activitate pe care am desfășurat-o am învățat câte ceva, a fost o experiența pentru mine, mi-a permis și vârsta…

Cu siguranță nimănui nu i-ar fi ușor să lucreze atât de mult…la stat. Sperăm și vrem să vedem că tot ce a învățat va pune în practică în funcția de director.

Cu Diana Tomescu am discutat și despre ce presupune activitatea societății Salpitflor Green S.A., despre anumite probleme pe care le semnalează cetățenii și nu numai. Într-un material viitor, doar pe ePitești.ro, veți vedea ce spune tânăra directoare despre piețe, toaletări de arbori, salubrizare stradală sau înfrumusețarea orașului.

Sursă foto: Facebook/Diana Tomescu

555 X 222 CAPRA

Comentarii

18 comentarii

  • Gica spune:

    Aceste concursuri cu dedicație și promovări în funcții bine plătite de la vârste de 20 și un pic de ani au loc numai în județele roșii, unde psd continua vechile traditii- pile,cunoștințe, relații.
    Sa nu uitam ca noua directoare vine din fieful psd Olt care a început mai de mult sa își impună oameni și societățile de casa(vezi cazul SC SALUBRIS SA Slatina care oferă servicii de salubritate în jumătate din orașul Pitesti de ani buni si pe banii foarte multi si unde director este un anume domn Sabie care este și membru în consiliul de administrație al SC Salpitflor SA Pitesti ).
    Și noua directoare este originara tot din Olt și are susținere totala din partea PSD Olt.

  • Andrei spune:

    Asta-i România …

  • Leopold spune:

    Aristocrație bugetară,sudură și educație civică un mix complex cu iz politic !

  • Iulian Valcea spune:

    Dragi romani,nu putem face nmk akm,doar la vot sa nu ii mai votam dacă vreți sa facem ceva în tara asta dacă nu vorbe cu astea o sa rămânem!
    Nu mai votați acești nemernici care nu știu decat sa toace banii publici pe diverse !
    Cu drag !

  • Mihai spune:

    In România toți idioții merg pe ideea ca totul este pe pile și relații. Puneți-vă copii sa învețe carte și o sa vedeți ca nu e chiar așa. Ok sunt și angajări pe relații și șpăgi dar dacă înveți carte o sa fie bătaie pe tine la privat da sa înveți ceva cu adevărat nu facultate făcută cu bani. Dacă vreți sa mai salvați țara asta pune-ți copi sa învețe carte și nu ii mai învățați sa fie lingăi și pupincuristi sa lase capul jos. Am ajuns o țara de lingăi fără școala si credem ca aia care chiar învață sunt numai pe blat angajați,nu e chiar așa

  • Adrian spune:

    Am devenit o țara de frustrați care credem ca totul vine fără munca și fără școala. Unii cred ca toți care au funcții și bani fura și nu văd cât muncesc alții in timp ce iei stai la bere și la semințe in fata blocului și bârfesc. Nu contesta nimeni ca sunt și posturi aranjate dar dacă înveți ai un viitor frumoși. Atunci fii prost și trăiește ca ideea ca toți sunt pe blat

  • Gicu spune:

    „Ce-o recomanda? Vocea și talentul ei!”
    Nu știe ce face, nici cu CV-ul în fata!…

  • oaianeagra spune:

    @Mihai si Adrian voi doi suneti … Adica toata lumea stie cum functioneaza lucrurile in tara asta si voi veniti sa ne explicati ca nu e asa. Voi sunteti aia care va … impotriva vantului si va vine in gura. Cica puneti copii sa invete. Pai mai …cati copii nu au invatat si nu isi gasesc de munca din cauza blatistilor? Cumva e un secret ca in institutile publice se intra numai pe pile si ca acolo nu se face nimic?Iar la privat tot pe pile se intra si sunt salarii de iti vine sa plangi. Din cauza oamenilor ca voi nu da tara asta inainte. Sunteti niste…,iar din pacate sunteti majoritari. Bravo pentru articol. Daca ar iesi toate lucrurile la iveala sar duce in cap tara asta sustinuta artificial.

  • Sergiu spune:

    Dacă este expertă în sudură contează,ia toate funcțiile le asamblează și bani să iasă !?Cine să încerce să întreacă cu soția unui judecător,poate numai un nebun !?

  • Florian spune:

    Tinerii trebuie lăsați sa performeze , atâta timp cât pot face fata , cat pot arata ca sunt pregătiți pentru postul respectiv , jos pălăria!
    Lăsați răutățile și priviți lucrurile din perspectiva pozitiva , nu este corect sa blamam oamenii pe simple bănuieli și supoziții! Respect celor ce muncesc !

  • Marius spune:

    Dacă ne creștem copii cu mentalitatea ca toate posturile sunt pe blat e grav. Nu ne uitam la o statistica ca doar 40% din populație au BAC și 15% facultate și ne miram de ce suntem prosti și săraci.

  • Max2 spune:

    E nepoata lui paul stănescu, baron psd de Olt. A naibii coincidenta

  • Adrian Lautarescu spune:

    Cu cine a dat concursul?

  • Lica spune:

    E Geniala

  • Bubu spune:

    Vai , săracă noastra țara … pe mâna cui a ajuns ?!

  • Mirela spune:

    Sunt curioasa ce știe aceasta doamna despre amenajări parcuri, despre îngrijirea pomilor, plantelor, despre sistemele de irigație, etc, nu am văzut nici o scoala în domeniu? După părerea mea, lucrurile în România nu vor merge atâta timp cât la conducerea instituțiilor vor fi pusi oameni care nu au studii în domeniul respectiv, e părerea mea.

  • Gheorghe Ilie spune:

    Nu ați spus ce pregătire are că văd că a fost și juristă și sudoriță și acum cu înfrumusețarea orașelor!Vai de mama noastră sunteți terminați (spun sunteți pentru că eu am o vârstă și nu se stie cât oi mai fi printre voi)dar ce fac copii, nepoții noștri aici este problemă dacă voi nu luați atitudine mafia va acapara toată țara! Atenție copii!

  • Popescu cornel spune:

    Noi și ai noștri.!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90