930X122 MAIA

diana tomescu

Interviu EXCLUSIV. Nouă directoare în Pitești, soție de judecător, joburi doar la stat

Interviu EXCLUSIV. Nouă directoare în Pitești, soție de judecător, joburi doar la stat

Citiți și: Gentea nu o are „la suflet” pe tânăra șefă: Sunteți degeaba, nu aveți autoritate!

De la începutul acestei luni, societatea Salpitflor Green S.A. are o nouă conducere. În vârstă de 33 de ani, Diana Tomescu a obținut funcția de director general după ce a susținut un concurs care a cuprins mai multe probe.

Este căsătorită cu George Tomescu, judecător la Tribunalul Argeș, potrivit informațiilor noastre.

Singurul candidat pentru funcția de director

A fost singurul candidat înscris. Iar, după cum precizează într-un amplu interviu pentru ePitești, Diana Tomescu nu a știut decât în ultimul moment că este sigurul aspirant pentru cea mai mare poziție din societatea Salpitflor.

Acest post, de director general în cadrul unor societăți cum este Salpitflor Green S.A., o societate unde statul este acționat majoritar, se ocupă în baza unei proceduri de selecție (…) și condițiile sunt mai dure, să zic, decât la un concurs normal.

Și promovarea anunțului de concurs s-a făcut în 2 ziare de circulație națională, 2 ziare financiare, spune legislația.

A fost anunțul publicat și pe site, și la sediul societății, nu aș sti să vă spun de ce nu s-au înscris mai multe persoane, eu am avut acest obiectiv, mi-am propus să mă înscriu la acest post de director general și nu m-au interesat aceste aspecte.

Nu am știut până la momentul susținerii primei probe că nu există mai mulți candidați”, declară Diana Tomescu.

De la Salpitflor la Primărie și înapoi la Salpitflor. Apoi iar la Primărie!

ePitești a vrut să afle mai multe despre parcursul profesional al tinerei directoare. Potrivit CV-ului postat pe site-ul instituției pe care o conduce, Diana Tomescu s-a angajat la Salpitflor în anul 2013.

De atunci și până în prezent, a lucrat activ, pe rând, și la Primărie (în perdioada în care primar era Tudor Pendiuc) și într-o unitate de învățământ din Pitești – unde a fost profesor de educație civică, și la Ministerul Culturii, la Societatea Institutul de Cercetări în Transporturi din București, dar a fost și membru în Consiliul de Administrație al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Sudură și Încercări de Materiale din Timișoara.

Toate acestea s-au întâmplat în aproximativ 10 ani de zile, iar unele activități au fost desfășurate concomitent. De la Salpitflor nu a plecat niciodată în adevăratul sens al cuvântului.

Fie a fost detașată – atunci când lucra la Primăria Municipiului Pitești, fie a avut un contract de 2 ore – atunci când era la Ministerul Culturii.

Despre parcursul profesional, Diana Tomescu a făcut precizări, în exclusivitate pentru ePitești

ePitești.ro: Ați început la Salpitflor în 2013…

Diana Tomescu: Așa este, m-am angajat în luna iunie 2013 la Salpitflor, am fost încadrată pe postul de inspector de specialitate în administrație publică, ulterior am fost detașată la Primăria Municipiului Pitesti, am lucrat în cadrul biroului de promovare a Municipiului Pitești.

Asta a fost încadrarea mea, inspector de specialitate.

Ulterior, m-am întors – când mi-a expirat detașarea la Primarie- m-am întors la Salpitflor Green S.A. pe un post de consilier juridic, am ocupat acest post până în 2018, iulie, când am fost încadrată pe postul de șef serviciu Resurse Umane – juridic.

ePitești.ro: La Primărie nu v-ați mai întors?

Diana Tomescu: Ba da, am mai fost într-o perioada tot așa, prin detașare, cred că o perioada de 6-7 luni, din noiembrie (n.r. 2015) până în iunie 2016, am fost consilier primar la Primăria Municipiului Pitești.

În momentul în care se face detașarea, rămâne postul la Salpitflor, mi-am desfășurat activitatea temporar la un alt loc de muncă. Asta înseamnă detașarea.

Și la școală, și la minister, și în consiliu, și la companie de stat, și la Salpitflor

ePitești.ro: Ați fost și profesor…

Diana Tomescu: Am fost și profesor, eram încadrată la plata cu ora, aveam 3 ore pe săptămână.

ePitești.ro: Cum puteați să faceți față? Din ce am văzut în CV-ul dumneavoastră, erau concomitente unele activități… Cum ați reușit și într-o parte, și în alta?

Diana Tomescu: Profesor am fost încadrată la plata cu ora, aveam 3 ore pe săptămâna, am predat la Școala Gimnazială Marin Preda, cultură civică și aveam ore de la 17-18, 18-19, 3 zile pe săptămână. Doar clasele a VII-a și a VIII-a.

ePitești.ro: La Ministerul Cercetării cum ați reușit să ajungeți?

Diana Tomescu: La Ministerul Cercetării am fost consilier ministru și am fost aleasă de domnul ministru (n.r. Șerban Valeca – PSD – era ministru în acea perioadă) să fiu consilier. Miniștrii aveau posibilitatea să își aleagă o persoană…

ePitești.ro: Cu postul de la Salpitflor ce s-a întâmplat? Tot prin detașare ați plecat?

Diana Tomescu: Nu, am plecat cu contract de muncă pe perioadă determinată și aici am avut contract cu timp parțial, am avut 2 ore pe lună la Salpitflor.

Membru în CA la ISIM Timișoara

ePitești.ro: Cât ați fost la București am observat că aveți un post și la o companie care presupun ca ținea de Ministerul Cercetării.

Diana Tomescu: Exact, postul de la Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Sudură și de Materiale, la ISIM Timișoara. Acolo am fost membru în Consiliul de Administrație, ședințele se țineau o dată pe lună, erau de obicei după-amiaza sau puse în weekend.

Eram mai multe persoane în Consiliu și fiecare provenea din mai multe zone ale țării și de comun acord stabileam să fie la finalul zilei. Și de regulă îmi luam o zi de concediu de odihnă în ziua în care mergeam la Timișoara pentru a participa la ședința Consiliului de Administrație.

ePitești.ro: Spre sfârșitul perioadei de consilier la Ministerul Cercetării, apare în CV că ați fost consilier juridic la o companie din București.

Diana Tomescu: Așa este, dar eram cu munca la domiciliu.

ePitești.ro: Ați revenit în 2018 la Salpitflor, mi-ați spus, și până în decembrie 2020 ați fost și cu munca la domiciliu de la București, deci vă făceați treaba de acasă, de la Pitești?

Diana Tomescu: Primeam contracte, fel și fel de adrese, informări…

ePitești.ro: V-a fost greu?

Diana Tomescu: Nu a fost nici ușor, dar din orice activitate pe care am desfășurat-o am învățat câte ceva, a fost o experiența pentru mine, mi-a permis și vârsta…

Cu siguranță nimănui nu i-ar fi ușor să lucreze atât de mult…la stat. Sperăm și vrem să vedem că tot ce a învățat va pune în practică în funcția de director.

Cu Diana Tomescu am discutat și despre ce presupune activitatea societății Salpitflor Green S.A., despre anumite probleme pe care le semnalează cetățenii și nu numai. Într-un material viitor, doar pe ePitești.ro, veți vedea ce spune tânăra directoare despre piețe, toaletări de arbori, salubrizare stradală sau înfrumusețarea orașului.

Sursă foto: Facebook/Diana Tomescu

555 X 222 CAPRA
HerasMed (570 x 90 px)