930 x122 grota rece

asociația părinților

ÎNVĂȚĂMÂNT GRATUIT?! LA „MIHAI EMINESCU”, BĂNCI CUMPĂRATE DE PĂRINȚI

Învățământ gratuit?! La ”Mihai Eminescu”, bănci cumpărate de părinți. Luni, 10 septembrie 2018, va debuta noul an școlar.

Citiți și: Pitești. O elevă de la “Mihai Eminescu” are nevoie de ajutorul nostru!

Într-o unitate de învățământ din Pitești, mai mulți elevi vor avea bănci nou-nouțe. Nu au fost cumpărate de școală, nici de municipalitate, ci de părinții lor. Este vorba de Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” (fosta nr. 11) din cartierul Craiovei.

Mai mulți părinți, care vor să rămână anonimi, ne-au informat că la clasele 0 și I părinții au achiziționat bănci pentru începerea noului an școlar. Câte 500 de lei ar fi fost nevoie să achite părinții pentru fiecare copil.

Citiți și: Pitești: Școală transformată: Noi investiții la ,,Mihai Eminescu”, finalizate înainte de clopoțel”

Ulterior, tot părinții ar fi trebuit să asambleze și mobilierul, deoarece ar fi venit împachetat și dezasamblat.

L-am contactat pe directorul Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu”, Marian Haiducu. ”Da, se achiziționează bănci, vreau să vă spun că de câțiva ani școala achiziționează bănci prin Asociația Părinților, dar este „bucătăria” părinților, asociația are personalitate juridică, ei fac procese verbale, au documente. Ulterior, printr-un document juridic, băncile intră în patrimoniul școlii, ca o donație.”, ne spune Marian Haiducu.

Directorul ne precizează că achiziționarea de diferite obiecte pentru școală reprezintă exclusiv dorința Asociației Părinților, declarându-se conștient, însă, că există și părinți care nu sunt de acord. ”Din punctul meu de vedere, este un lucru extraordinar că părinții se implică, le mulțumesc și îi felicit pentru că și datorită lor avem condiții pentru copii.”

Cât despre băncile achiziționate recent, același director afirmă că mobilierul ar fi sosit ieri, 6 septembrie, în jurul orei 18. ”În trei ore, până la 21, băncile au și fost asamblate de părinți, dar pentru că dânșii au vrut. Au considerat că nu mai este nevoie să dea 600 de lei de clasă pentru montare, cât ar fi cerut firma Eurodidactica din București. Totul este dorința lor.

Băncile au fost achiziționate pentru niște elevi de clasa I, nu se pune problema de clasa 0, pentru că micuții beneficiază de alt mobiler, care a fost achiziționat când programul cu clasa 0 a intrat în vigoare. Eu eram pregătit cu alte bănci pentru copii, dar dacă părinții văd și spun că nu prea le place cum arată și că ar vrea să le schimbe…”, adaugă Marian Haiducu pentru ePitești.

De ce este nevoie ca părinții să suporte aceste cheltuieli pentru ca elevii să beneficieze de un mediu plăcut de studiu? Normal, (și) investițiile ar trebui să se facă dintr-un buget alocat de municipalitate.

”Școala nu are ce să facă, noi avem fonduri date de la Consiliul Local Pitești, pe care le folosim, însă, pentru alte lucruri, pentru lucrări, de exemplu.”, conchide directorul Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu”.

Conform Constituției, în România „învăţământul de stat este gratuit”.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti
570 X 90 CAPRA 3