SMART KIDS 930X122

copii

Investiție majoră la un spital din Argeș!

Investiție majoră la un spital din Argeș!

Citiți și: Atenție, părinți: Alocațiile pentru copii mărite

Organizația Salvați Copiii România anunță o investiție majoră în dotarea Secțiilor de neonatologie din țară, inclusiv în Argeș.

Astfel, conform unui comunicat al Organizației Salvați Copiii accelerează programul de combatere a mortalității infantile și anunță o investiție majoră, de un milion de euro, în 45 de secții de neonatologie de gradul 1 și 2 din 28 de județe ale țării.

Citiți și: Atenție! Sunt vizați copiii de până la 14 ani!

În cadrul proiectului vor ajunge echipamente și la secția de neonatologie de la Spitalul Municipal Curtea de Argeș din județul Argeș.

Din anul 2010, Organizația Salvați Copiii a dotat 105 unități medicale (secții de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secții de pediatrie și Obstetrică-Ginecologie) din toate județele țării, cu peste 1.020 de echipamente vitale, investind peste 8.500.000 de euro. Până la sfârșitul anului 2022, Salvați Copiii va dota cel puțin 55 de unități medicale cu echipamente performante, asigurând supraviețuirea și tratamentul adecvat pentru cel puțin 30.000 de copii.

Potrivit datelor centralizate la nivelul Uniunii Europene pentru anul 2020, România are cea mai mare rată a mortalității infantile din UE (5,6 la mia de copii născuți vii), urmată de Bulgaria și Slovacia (ambele cu rata de 5,1 la mie); la polul opus se află Estonia (1,4 la mia de copii născuți vii) și Finlanda (1,8 la mie). În cifre absolute, 1.008 copii cu vârsta sub un an au murit în anul 2021, în România, multe dintre aceste decese putând fi prevenite prin acces la servicii medicale în timpul sarcinii și prin dotarea maternităților și secțiilor de neonatologie cu aparatură medicală performantă.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

New Profesional Consult 570×90