NOR CURIER 930X122

amenzi

Jandarmii, obligați să plătească daune morale imense pentru amenzile din pandemie

Nu doar polițiștii sunt trași la răspundere și puși să plătească amenzile pe care le-au aplicat în pandemiei, ci și jandarmii.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Pentru abuzurile făcute de jandarmi în pandemie, pe rolul instanțelor se află sute și chiar mii de procese împotriva acestora, pentru că au emis procese verbale de contravenție invocând nepurtarea măștii, pe baza unor filmări de la proteste, notează Național.ro

Jandarmii sunt acuzați că au aplicat o grămadă de amenzi pentru nepurtarea măștilor la proteste care vizau inclusiv această măsură.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

Pe lângă anularea proceselor verbale, reclamanții cer instanțelor despăgubiri pentru discriminarea făcută de jandarmi, precum și daune morale în valoare 10.000 de lei, pe proces verbal, conform sursei citate.

Președintele Asociației Civice Stop Discriminării Cetățenilor, mr. (rz). dr. ing. Dan Băzăvan, a declarat pentru Național.ro că principalul scop al proceselor împotriva jandarmilor pe persoane fizice este de a inspira frică, pentru a-i împiedica pe aceștia să mai amendeze oameni nevinovați.

„Noi am cerut daune morale pentru lezarea demnității, onoarei, reputației și pentru trăirile psihice prin care am trecut. Iar atât amenzile anulate, cât și despăgubirile vor trebui plătite de cineva, iar acest cineva sunt polițiștii și jandarmii, pentru că unitățile vor face cercetări administrative și se vor îndrepta împotriva lor”, a declarat acesta.

Foto descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Dani spune:

    Deci asa ceva doar in România se intampla…. s-a zis si cu putina dreptate care se face in tara asta… Pacat…. o sa se ajunga sa fie considerata dreptatea nedreptate…..

  • Gică spune:

    Dani ești polițist,te simți? 😆😅🤣bine vă face

  • Sorin spune:

    Are dreptate Dani. O sa ajungem in anarhie. Legile si regulile sunt facute spre a fi respectate. Noi nu ne civilizam nici in 100 de ani de aici incolo.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90