930×122 CUMPANA 5

amenzi

Jandarmii, obligați să plătească daune morale imense pentru amenzile din pandemie

Nu doar polițiștii sunt trași la răspundere și puși să plătească amenzile pe care le-au aplicat în pandemiei, ci și jandarmii.

Citiți și: Măsură dură! Șoferii care nu-și plătesc amenzile sunt vizați!

Pentru abuzurile făcute de jandarmi în pandemie, pe rolul instanțelor se află sute și chiar mii de procese împotriva acestora, pentru că au emis procese verbale de contravenție invocând nepurtarea măștii, pe baza unor filmări de la proteste, notează Național.ro

Jandarmii sunt acuzați că au aplicat o grămadă de amenzi pentru nepurtarea măștilor la proteste care vizau inclusiv această măsură.

Citiți și: Polițiștii rutieri trași la răspundere pentru că dau doar avertisment

Pe lângă anularea proceselor verbale, reclamanții cer instanțelor despăgubiri pentru discriminarea făcută de jandarmi, precum și daune morale în valoare 10.000 de lei, pe proces verbal, conform sursei citate.

Președintele Asociației Civice Stop Discriminării Cetățenilor, mr. (rz). dr. ing. Dan Băzăvan, a declarat pentru Național.ro că principalul scop al proceselor împotriva jandarmilor pe persoane fizice este de a inspira frică, pentru a-i împiedica pe aceștia să mai amendeze oameni nevinovați.

„Noi am cerut daune morale pentru lezarea demnității, onoarei, reputației și pentru trăirile psihice prin care am trecut. Iar atât amenzile anulate, cât și despăgubirile vor trebui plătite de cineva, iar acest cineva sunt polițiștii și jandarmii, pentru că unitățile vor face cercetări administrative și se vor îndrepta împotriva lor”, a declarat acesta.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

3 comentarii

  • Dani spune:

    Deci asa ceva doar in România se intampla…. s-a zis si cu putina dreptate care se face in tara asta… Pacat…. o sa se ajunga sa fie considerata dreptatea nedreptate…..

  • Gică spune:

    Dani ești polițist,te simți? 😆😅🤣bine vă face

  • Sorin spune:

    Are dreptate Dani. O sa ajungem in anarhie. Legile si regulile sunt facute spre a fi respectate. Noi nu ne civilizam nici in 100 de ani de aici incolo.

570 X 90 CAPRA 3