930 x122 grota rece

coronavirus

JUDEŢUL ARGEŞ, VIZAT DE POSIBILE NOI RESTRICŢII

Pe fondul creşterii accentuate a cazurilor confirmate pozitiv la testul Covid-19, autorităţile iau în calcul introducerea unor noi măsuri. Potrivit şefului DSU, Raed Arafat, acestea ar putea fi limitarea programului la terase, mergând până la restricţii de circulaţie pe anumite zone. De aceeaşi părere este şi ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru.

Citiți și: Restricții pentru șoferi! Circulație închisă în reprize de câte 20 de minute

Acesta a declarat, potrivit digi24.ro, că „în funcţie de evoluţie, vor fi şi anumite restricţii. Noi nu vrem să fie restricţii. Noi vrem ca toată lumea să conştientizeze şi să respecte acele norme. Când am făcut acele măsuri de relaxare, le-am făcut însoţite şi de un ordon de ministru, comun cu ministrul de resort, care prevedeau şi acele norme de funcţionare şi desfăşurare. Toată lumea şi le-a asumat, inclusiv acei agenţi economici care deschid în acel sens afacerile, dar rămâne să le şi respecte. În condiţiile în care nu vor fi respectate, vor fi şi controale mai înteţite în următoarea perioadă”.

Zonele vizate ar fi cele de pe litoral, acolo unde lumea petrece fără a respecta măsurile de distanţare socială, zone aglomerate cu multe terase, dar şi judeţele unde răspândirea virusului se face într-un ritm accelerat şi nu mai sunt locuri la ATI. Aici judeţul Argeş este sub lupa autorităţilor, după ce luna iulie a fost una de coşmar în ceea ce priveşte noile îmbolnăviri.

Citiți și: Chin pentru șoferi! Se lucrează pentru Autostradă. Este haos pe drum

Prefectul Soare afirmă că unul din motive este şi numărul mare de teste care se efectuează în judeţ, 350 şi chiar mai mult. De asemenea, profilul industrial cu fabrici şi hale unde lucrează laolaltă un număr mare de persoane determină creşterea riscului de răspândire, la fel cum nerespectarea măsurilor (distanţarea socială, purtarea măştii de protecţie) este şi ea o cauză.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90