EcoMoto 930×122

Arges

CONSTANTIN_NICOLESCU_VERDICT_TRIBUNALUL_BUCURESTI

Constantin Nicolescu, condamnat la închisoare cu executare

Președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, a fost condamnat astăzi la închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de DNA de obținere pe nedrept de fonduri europene.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Nicolescu a primit 3 ani și 4 luni de pușcărie cu executare de la Curtea de Apel București. Curtea a admis astfel recursul pe care DNA îl formulase la decizia din luna mai a acestui an a Tribunalului București prin care Nicolescu fusese condamnat în dosarul respectiv la 1 an de închisoare cu suspendare. Totodată, Curtea de Apel București a decis azi ca lui Nicolescu să i se interzică unele drepturi pe o perioadă de 2 ani și să i se confiște suma de 66.518 lei pe care ar fi luat-o mită de la omul de afaceri argeșean Cornel Penescu.

Decizia nu este definitivă. Constantin Nicolescu, președinte al Consiliului Județean și al PSD Argeș, poate face recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanța supremă.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

DNA l-a acuzat pe președintele Consiliului Județean Argeș că a cerut și a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile PHARE de aproape 900.000 de euro pentru repararea a patru unități școlare din județ. Potrivit procurorilor anticorupție, Nicolescu a mințit că unitățile au fost afectate de inundațiile din anul 2005 (acestea neavând, de fapt, de suferit de pe urma acelor inundații) pentru ca instituția pe care o conduce să beneficieze de banii respectivi. Procurorii DNA spun că lucrările de reparații au fost făcute de o singură firmă, SC Zeus, care a încasat banii atât pentru lucrări executate, cât și neexecutate. Zeus, precizează DNA, se afla în relații contractuale și în raporturi juridice cu familia lui Constantin Nicolescu.

În același dosar, Curtea de Apel București a menținut hotărârea din mai a Tribunalului București în ceea ce îl privește pe Cornel Penescu: condamnare la 9 luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită.

 

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90