Donaris 930 x 122

curtea de apel bucurești

CURTEA DE APEL: BĂSESCU A COLABORAT CU SECURITATEA COMUNISTĂ

Curtea de Apel: Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă.

Citiți și: Un fost președinte al României, internat de urgență!

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost înainte de 1989 colaborator al temutei Securități ceaușiste.

Hotărârea a fost dată astăzi de Curtea de Apel București, care a admis acțiunea în acest sens a Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS).

Citiți și: Băsescu a colaborat cu Securitatea! Își pierde toate drepturile de fost președinte

Decizia Curții de Apel București nu este definitivă, Băsescu având posibilitatea să facă recurs.

„CNSAS a dat verdict de colaborare cu Securitatea în cazul fostului președinte după ce la dosarul său au apărut noi probe, potrivit cărora Băsescu și-a turnat colegii de facultate, semnând note cu numele conspirativ ”Petrov”. Potrivit CNSAS, Băsescu dădea informații la Securitate despre comportamentul, atitudinea și poziția colegilor săi față de regimul comunist”, scrie g4media.ro.

Amintim că, de-a lungul timpului, CNSAS a dat mai multe verdicte potrivit cărora Traian Băsescu nu ar fi colaborat cu Securitatea comunistă ca poliție politică, fapt care i-a permis să candideze pentru funcții publice.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90