930×122 CAPRA 5

expozitie

DOSARE DE SECURITATE ȘI SCRISORI CENZURATE! VINO SĂ VEZI EXPOZIȚIA!

Programul de măsuri al Departamentului Securităţii Statului pentru 1989 (anul revoluției), urmărirea informativă, cenzura secretă a corespondenţei, filajul, reeducarea şi formarea „omului nou”, dosarul de cadre – despre toate acestea puteți afla și vedea detalii extrem de interesante în cadrul unei expoziții deschisă în incinta Facultății de Științe Socio-Umane a Universității Pitești. Expoziția, intitulată “Securitatea-instrument al dictaturii” și organizată de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii și Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, a fost vernisată astăzi.

Citiți și: Pitești. Se poate! Măsură de ultim moment 

„Mi-am dorit ca Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, prin toate specializările ei, să se implice în formarea nu doar a studentului, ci şi a cetăţeanului. Este important să păstrăm în memoria noastră tot ce au însemnat cei 50 de ani de comunism, este important să facem cunoscute documentele din arhiva Securității.”, a spus istoricul şi decanul facultăţii, Constantin Augustus Bărbulescu, la dezbaterea, care a însoțit vernisajul, despre rolul dosarelor Securității în formarea memoriei democratice. Printre alții, au mai vorbit Dragoș Petrescu (președintele Colegiului C.N.S.A.S.) Florian Bichir (membru în Colegiul C.N.S.A.S.) și Sergiu Rizescu (președintelele filialei Argeș a Asociației Foștilor Deținuți Politici din România).

Vizitatorii expoziției vor avea posibilitatea să vizioneze și filmul documentar realizat de C.N.S.A.S. „Supravegheat de securitate în anii ‘70-’80”, în regia lui Nicolae Mărgineanu. Expoziţia va putea fi vizitată până pe 20 iulie, de luni până vineri, între orele 9 și 17, în incinta Facultății de Științe Socio-Umane a Universității Pitești (strada „Târgul din Vale”, nr. 1, corpul I).

Citiți și: Pasionații de automobile sunt invitați la Salonul „Student Auto”

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90