Donaris 930 x 122

dna

DNA PITEȘTI MAI DĂ O LOVITURĂ: DOSAR DE LUARE DE MITĂ PENTRU DIRECTOR DE BANCĂ

Direcția Națională Anticorupție-Serviciul Teritorial Pitești a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpați din Râmnicu Vâlcea.

Citiți și: Rău neașteptat pentru edilul suspendat al Mioveniului, Georgescu

Dorin Dobrișan, la data comiterii faptelor director al sucursalei județene a unei unități bancare din Râmnicu Vâlcea, este acuzat de DNA Pitești de luare de mită și abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. La rândul lor, Alexandra Mădălina Cernea, la data faptelor analist credite la aceeași unitate bancară din Râmnicu-Vâlcea, și Petre Ciuteanu, administrator al unei societăți comerciale, sunt acuzați de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Vâlcea, cu propunere de menținere a măsurilor asigurătorii dispuse în cauză.

Citiți și: Revoluție în Biserica Ortodoxă Română!

„În perioada 2006-2008 inculpatul Dobrișan Dorin, în calitate de director al unei unități bancare din Râmnicu Vâlcea, beneficiind de ajutorul inculpaților Cernea Alexandra Mădălina și Ciuteanu Petre, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, în contextul acordării acestuia din urmă a unui credit ipotecar în sumă de 90.000 de euro. Această sumă de bani a fost acordată în mod abuziv inculpatului Ciuteanu Petre, cu încălcarea normelor bancare și a procedurilor interne de creditare, în condițiile în care documentele ce atestau veniturile clientului nu corespundeau realității, iar contraexpertiza imobilului adus în garanție nu fusese realizată de evaluatorul băncii. De altfel, aceste aspecte erau cunoscute de inculpatul Dobrișan Dorin, toate fiind realizate la inițiativa sa.

Pentru „ajutorul” acordat, inculpatul Dobrișan Dorin a pretins și primit de la omul de afaceri un teren situat în municipiul Râmnicu Vâlcea, în valoare de 137.135 de lei. În cauză procurorii au dispus măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri ce aparțin inculpaților Dobrișan Dorin și Cernea Alexandra Mădălina.”, precizează DNA.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90