New Profesional Consult 930 x 122

anca alexandrescu

DOCTORIȚA ANCA ALEXANDRESCU A FOST ELIBERATĂ

Doctorița Anca Alexandrescu a fost eliberată. Anca Alexandrescu a fost eliberată după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a admis ieri, 8 octombrie 2019, „în principiu cererea de recurs în casaţie”.

Citiți și: Argeș: Țeapă la o casă de amanet din municipiu! Tinichea la preț de aur

Anca Alexandrescu, fostă șefă a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, a fost arestată în luna mai a acestui an, în baza unei hotărâri emise de Judecătoria Pitești (detalii, AICI) și menținută ulterior de Curtea de Apel Pitești.

Medicul fusese condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la fals în înscrisuri  sub semnătură privată și înșelăciune. La momentul respectiv, Alexandrescu, medic la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Pitești, s-a prezentat singură la sediul Poliției pentru demararea procedurilor de încarcerare.

Citiți și: Tânăr de 26 de ani, trimis în judecată. Cum a reușit să înșele mai multe persoane

Iată decizia Înaltei Curți:

„Admite în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de inculpata Alexandrescu Anca Elena împotriva deciziei penale nr. 467/A din 15 mai 2019 a Curţii de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie pronunţată în dosarul nr. 14298/280/2016. Conform dispoziţiilor art. 441 din Codul de procedură penală, dispune suspendarea executării deciziei penale nr. 467/A din data de 15 mai 2019 a Curţii de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie pronunţată în dosarul nr. 14298/280/2016 în parte în ce o priveşte pe recurenta Alexandrescu Anca Elena, până la soluţionarea pe fond a recursului în casaţie.

Conform art. 441, alin. 1, cu referire la art. 215, alin. 1 şi 2 din Codul de procedură penală, pe perioada suspendării hotărârii recurenta inculpată Alexandrescu Anca Elena trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; b) să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, respectiv Poliţia municipiului Piteşti, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată; d) să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată.

În temeiul art. 441, alin. 2 din Codul de procedură penală, atrage atenţia recurentei inculpate Alexandrescu Anca Elena că în caz de nerespectare a obligaţiilor impuse se va revoca măsura suspendării şi se va relua executarea pedepsei. Conform art. 441, alin. 3 din Codul de procedură penală, dispune informarea instanţei de executare pentru aducerea la îndeplinire a dispoziţiilor de suspendare a executării hotărârii şi pentru supravegherea respectării obligaţiilor impuse.

Trimite cauza completului C7, în vederea judecării recursului în casaţie. Fixează termen la data de 5 noiembrie 2019, pentru când se citează recurenta inculpată Alexandrescu Anca Elena şi intimata parte civilă Casa de Asigurări de Sănătate Argeş. (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 8 octombrie 2019”.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3