930×122 POSADA 5

ani

LOVITURĂ DUPĂ LOVITURĂ! UN ALT PRIMAR PSD DIN ARGEȘ ÎȘI PIERDE FUNCȚIA

Lovitură după lovitură! Un alt primar PSD din Argeș își pierde funcția. Completul de 5 al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins recursul făcut de primarul PSD al comunei argeșene Mihăești, Matei Gheorghe, cu privire la existența conflictului de interese de natură administrativă stabilită în ceea ce îl privește de către Agenția Națională de Integritate (ANI).

Citiți și: Argeș: Scandal monstru la Călinești! Primarul, în prim-plan!

”- Soluție: Respingere recurs – Nefondat.

– Detalii soluţie: Respinge recursul declarat de reclamantul Matei Gheorghe împotriva sentinţei nr. 162/F-CONT din 3 decembrie 2014 şi a încheierii din 15 aprilie 2014 pronunţate de Curtea de Apel Piteşti – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi (n.r. – miercuri), 29 mai 2019”.

Citiți și: Un primar din Argeș și-a pierdut funcția!

În 2014 Agenția Națională de Integritate l-a depistat în conflict de interese de natură administrativă pe primarul comunei Mihăești, Gheorghe Matei. Potrivit ANI, Matei, în calitatea sa de primar, a semnat, a aprobat și a avizat ”bun de plată” documente prin care s-au făcut plăți în valoare de 8.702,79 de lei către două societăți comerciale la care soția acestuia deținea calitatea de asociat și administrator. Amănunte, AICI.

”Șe așteaptă comunicarea din partea ANI și Serviciul Juridic al Prefecturii va analiza acest caz”, declară Elena Diaconescu, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului – județul Argeș, chestionată de ePitești pe acest subiect.

Pe cale de consecință, potrivit legislației în domeniu, prefectul ar trebui să emită un ordin de încetare de drept înainte de termen a mandatului de primar al comunei Mihăești al lui Matei Gheorghe. Primarul și-ar pierde astfel funcția. Edilul va putea ataca în instanță ordinul emis de prefect (dacă va fi emis), cerând, pe de-o parte, suspendarea acestuia, iar, pe de alta, anularea sa.

Dacă instanța va suspenda ordinul, Matei Gheorghe va reveni în funcția de primar. Fie temporar, fie definitiv în cazul în care ulterior instanța ar anula ordinul. În schimb, dacă instanța va valida ordinul, Instituția Prefectului va anunța Guvernul în vederea organizării de alegeri parțiale pentru funcția de primar al comunei Mihăești.

Amintim că acum o săptămână primarul PSD al comunei argeșene Ungheni, Iulian Miu, și-a pierdut funcția de primar după ce prefectul a emis ordinul de încetare a mandatului înainte de termen, ca urmare a faptului că Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât definitiv că Agenția Națională de Integritate a avut dreptate cu privire la starea de incompatibilitate a edilului. Subiectul pe larg, AICI.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

SMART KIDS 570×90