EcoMoto 930×122

accident de muncă

NICOLA INQUIETO, ANCHETAT PENTRU UCIDERE DIN CULPĂ

Nicola Inquieto, anchetat pentru ucidere din culpă. Polițiștii Biroului Investigații Criminale au finalizat cercetările într-un dosar penal de ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Citiți și: Eveniment grav la Argeș Mall! Declarații EXCLUSIVE: „Are fractură deschisă!”

”Din cercetări, poliţiştii au stabilit că reprezentantul unei societăţi comerciale din Piteşti ar fi dispus utilizarea unei macarale turn pe un şantier de construcţii din Piteşti fără a avea angajat R.S.T.V.I. şi fără a avea încheiat contract de prestări servicii cu o persoană juridică autorizată de I.S.C.I.R., acceptând utilizarea şi repararea ocazională a utilajului de către personal neinstruit.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că şeful de şantier din cadrul aceleiaşi societăţi comerciale ar fi acceptat utilizarea şi repararea ocazională a macaralei turn de către personal neinstruit.”, informează Biroul de Presă al Poliției Argeș.

Citiți și: Argeș. Incident deosebit de grav!

Este vorba despre firma lui Nicola Inquieto, Daniela Construcții. Incidentul s-a petrecut în vara anului 2016 pe strada Petre Ispirescu din cartierul piteștean Găvana III. La momentul respectiv, un tânăr de 24 de ani, din județul Dâmbovița, care lucra pe post de dulgher la construirea unui bloc, a murit după ce a căzut de pe macara, de la aproximativ 15 metri (subiectul AICI). Era angajat al societății Daniela Construcții.

”În condiţiile nerespectării obligaţiilor legale privind măsurile de securitate şi sănătate în muncă, pe data de 17 august 2016 un tânăr de 24 de ani, din comuna Potlogi, judeţul Dâmbovița, care executa lucrări de reparaţie a utilajului, a căzut de la înălţime şi a decedat.”, precizează Biroul de Presă al Poliției argeșene.

Atât Nicola Inquieto, cât și șeful de șantier vor fi trimiși în judecată ”sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.”

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de trimitere în judecată a societăţii comerciale, precum şi a administratorului şi a şefului de şantier.”, mai informează sursa citată.

Vă reamintim că Nicola Inquieto este anchetat în stare de libertate și pentru alte infracțiuni, printre care apartenența la clanul italian de tip mafiot Zagaria (amănunte, AICI). (Sursă foto: Facebook) 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90