NOR CURIER 930X122

condamnare

VERDICTUL ÎN CAZUL NICOLESCU SE LASĂ AȘTEPTAT! PUȘCĂRIE SAU LIBERTATE?

Emoții mari la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru Constantin Nicolescu și ceilalți inculpați din dosarul instrumentat de DNA la adresa acestuia. Completul de judecată este în pronunțare la această oră, urmând să anunțe hotărârea, definitivă și irevocabilă.

Citiți și: Închisoare pentru cei care fac așa ceva!

Audierile au durat în jur de 3 ore. Potrivit surselor noastre, doi dintre inculpații în dosar, patronul firmei Zeus, Grigore Dobre, și Gheorghe Nicuț, fost primar al municipiului Curtea de Argeș, ar fi cerut instanței ca eventualele pedepse pe care le-ar primi să fie potrivit noului Cod Penal. Cu alte cuvinte, mai mici. Conform acelorași surse, cererea a fost admisă.

Înalta Curte de Casație și Justiție urmează să dea verdictul în dosarul în care Constantin Nicolescu este acuzat de Direcția Națională Anticorupție că, pe vremea când ocupa funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș, a accesat ilegal bani europeni pentru reabilitarea a 4 unități școlare din județ și că a luat mită de la omul de afaceri Cornel Penescu, aflat acum în pușcărie. Principala acuzație din acest dosar care i se aduce lui Constantin Nicolescu se referă la folosirea unor fonduri europene de aproape 900.000 de euro. Procurorii de la DNA spun că banii au fost accesați de Consiliul Județean, condus pe atunci de Nicolescu, pentru reabilitarea unor unități școlare despre care CJ a mințit că au avut de suferit de pe urma inundațiilor din anul 2005. DNA a stabilit că cele patru unități școlare (din municipiile Curtea de Argeș și Câmpulung Muscel și din comuna Budeasa, de lângă Pitești) nu au fost afectate și că, prin urmare, banii au fost luați pe baza unor falsuri. De asemenea, procurorii anticorupție acuză în dosar că firma Zeus, contractată de Consiliul Județean, a încasat toți banii deși nu a realizat toate lucrările.

Citiți și: Poți face pușcărie dacă ai asta în mașină!

Astăzi ÎCCJ judecă recursul pe care Nicolescu l-a formulat la hotărârea prin care pe 11 noiembrie anul trecut Curtea de Apel București îl condamnase la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90