Eurial 930 x 122

703B

Legătură directă la Autostradă, contract de milioane de euro!

Legătură directă la Autostradă, contract de milioane de euro!

Citiți și: Razie pe Autostrada A1: Polițiștii au făcut ,,măcel”: Șoferi beți, vitezomani și pozitivi la Drugtest

Infrastructura rutieră din Căteasca va deveni una modernă, grație colaborării existente între Consiliul Județean Argeș și Consiliul Local din comună.

Astăzi, vicepreședintele Marius Nicolaescu a fost prezent, împreună cu primarul Liviu Năstase și cu Alina Nicolau, directorul Regiei Autonome Județene de Drumuri, pe șantierul de la Drumul Județean 703B.

Citiți și: Noua autostradă de mare interes național și internațional! Încep lucrările la drumul așteptat de 35 de ani

Este modernizat cu fonduri proprii ale Consiliului Județean.

Lucrările se desfășoară într-un ritm alert, în prezent fiind așternut primul strat de asfalt.

De precizat că modernizarea acestui tronson a început după ce Consiliul Local Căteasca a finalizat introducerea rețelei de canalizare.

„Este un drum important, pe care Consiliul Județean Argeș îl realizează la standarde europene, în urma unei investiții de trei milioane de euro.

Astfel, vom avea acest drum județean, modernizat pe o lungime de 5,3 km, care împreună cu celelalte tronsoane pe care le-am realizat, va asigura o legătură directă pentru cetățenii din Costești la Autostrada Pitești-București.

Vreau să subliniez că pe acest drum lucrările de asfaltare au început după ce autoritățile locale au finalizat rețeaua de canalizare.

De altfel, existența utilităților este o condiție pe care am impus-o înainte de modernizarea fiecărui drum județean.

Pe DJ 703B mai avem o singură investiție, este vorba despre podul peste râul Neajlov, din satul Siliștea.

După ce vom primi și ultimul aviz, investiția va fi scoasă la licitație și, probabil la începutul anului viitor, președintele Ion Mînzînă va semna ordinul de începere a lucrărilor.

Împreună am reușit să modernizăm și DJ 702G, pe un tronson în lungime de 12 kilometri, care a fost predat în administrare de către CJ Argeș către Consiliul Local Căteasca, în urma unui parteneriat similar cu cel de la DJ 704C – varianta ocolitoare a podului închis de la Căteasca, drum asfaltat anul trecut.

Avem o colaborare deosebită cu autoritățile locale din Căteasca, un parteneriat pe care ni l-am dori multiplicat și în alte localități”, a spus Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

Legătură directă la Autostradă, contract de milioane de euro!

Totodată, primarul din comuna Căteasca a punctat că drumul este extrem de circulat. Șoferii aleg această șosea în special în weekend-uri.

Este, așadar, un drum extrem de util „nu doar pentru cetățenii din comuna noastră, ci și pentru cei din zonele limitrofe.

Vreau și eu să le mulțumesc cetățenilor pentru că au înțeles că era nevoie să introducem canalizarea, acum au utilitățile necesare, și vom avea și un drum modern, cu toate aleile și cu acces la proprietăți.

Mulțumesc Consiliului Județean pentru efortul făcut și sunt convins că vom continua acest parteneriat și pe viitor”, a spus Liviu Năstase, primar Căteasca.

Puteți lăsa comentarii la acest articol pe Facebook, AICI. 

Foto principal: Arhivă

Foto interior: CJ Argeș

555 X 222 CAPRA
Pizza Sapori Italia 570 90