NOR CURIER 930X122

protecția copilului

    Lege foarte importantă pentru majoritatea oamenilor, schimbată din temelii

    Lege foarte importantă pentru majoritatea oamenilor, schimbată din temelii

    Citiți și: Pitești. Își exploata copiii minori pentru a obține foloase materiale

    Recent, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care vizează definirea și abordarea fenomenului de „înstrăinare părintească”.

    Măsura vine într-un context în care numeroase dispute judiciare au loc cu privire la exercitarea comună a autorității părintești.

    Citiți și: ANGAJĂRI ÎN ARGEȘ, SE CAUTĂ BUGETARI

    Proiectul are ca scop să răspundă unor preocupări legate de protejarea drepturilor copiilor și a relațiilor lor cu ambii părinți în situații de conflict parental.

    Proiectul adoptat aduce modificări și completări Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

    Documentul are în vedere definirea înstrăinării părintești, identificarea acestui fenomen și stabilirea efectelor juridice ale constatării acestuia.

    Lege foarte importantă pentru majoritatea oamenilor, schimbată din temelii

    Conform proiectului, înstrăinarea părintească este definită ca fiind o formă de violență psihologică în care unul dintre părinți sau alte persoane, intenționat, creează sau acceptă o situație în care copilul dezvoltă o reticență sau ostilitate nejustificate față de unul dintre părinți.

    De asemenea, proiectul stabilește că părintele înstrăinat este acela față de care copilul manifestă reticență sau ostilitate nejustificată.

    Un aspect esențial al acestui proiect este introducerea unor penalități pentru nerespectarea dispozițiilor referitoare la stabilirea locuinței copilului sau a programului de menținere a relațiilor personale ale copilului.

    Penalitățile pot fi cuprinse între 10% și 15% din venitul net lunar al celui obligat la plata acestora.

    Proiectul adoptat de Senat se află acum în atenția Camerei Deputaților.

    Detalii, AICI.

    Foto: Descriptiv

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90