NOR CURIER 930X122

politia arges

EXCLUSIV. FINAL DE ANCHETĂ ÎN CAZUL FETIȚEI PUSĂ SĂ STEA ÎN CAP LA SIMFONIA LALELELOR

Exclusiv. Final de anchetă în cazul fetiței pusă să stea în cap la Simfonia Lalelelor.

Citiți și: Concert extraordinar, în această seară, în Pitești

Au trecut două luni și jumătate de la ediția din acest an a Simfoniei Lalelelor, eveniment care s-a remarcat negativ în întreaga țară printr-o paradă considerată de o parte a opiniei publice ca fiind de tip ceaușist, paradă la care a participat și un grup sportiv privat.

La momentul respectiv, o fetiță de doar 3 ani a fost pusă de antrenoarea ei de gimnastică să stea în cap, în fața oficialităților, pe plăcile de granit din Piața Primăriei Pitești.

Citiți și: Pitești. A văzut prea multe filme! Un mascat a atacat oamenii în Centru!

Revoltată de această imagine, o parte a opiniei publice a reacționat critic, inclusiv prin petiții formulate pe adresa Poliției Argeș, a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș și a Inspectoratului Școlar Județean Argeș (subiectul, pe larg, AICI).

Ne-am interesat care este concluzia verificărilor.

Poliția Argeș a finalizat ancheta. Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt al instituției, precizează pentru ePitești că ”nu au fost constatate fapte de natură penală sau contravențională în ceea ce privește modul în care s-a desfășurat parada.”

În ceea ce privește o presupusă încălcare a drepturilor copiilor care au participat la paradă, Andreea Teodorescu, șef serviciu la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Argeș, ne declară, de asemenea, că nu a existat nicio neregulă. ”Am constatat că familia fetiței de 3 ani, care a făcut respectivele exerciții, se ocupă corespunzător de minor.

Am solicitat un punct de vedere și Federației de Gimnastică, însă era vorba despre un club sportiv privat, iar Federația nu are competențe. Prin urmare, am înaintat o adresă și Ministerului Tineretului și Sportului, ca să demareze verificări. Încă nu am primit un răspuns.”

Andreea Teodorescu ne mai spune că Direcția a luat legătura și cu Inspectoratul Școlar. ”Toți copiii care au participat la paradă au avut acordul reprezentanților lor legali. Evenimentul s-a desfășurat în „Săptămâna altfel”. Din punctul nostru de vedere, dar și al celorlalte instituții sesizate, nu a existat nicio problemă. Așteptăm și răspunsul Ministerului privind activitatea antrenoarei de gimnastică.”, afirmă Andreea Teodorescu.

Amintim că încă din luna aprilie, atunci când a fost chestionat pe acest subiect de ePitești, Dumitru Tudosoiu, inspectorul școlar general al județului, declara că, fiind vorba de un club sportiv privat, problema nu intră în competența instituției pe care o conduce.

”Tot ce a făcut doamna antrenor a fost strict gândirea dumneaei (…) Strict profesional, doamna a greșit că nu ne-a cerut o saltea, 2 sau 3 pentru ca fetița să își desfășoare activitatea în siguranță. Excercițiul respectiv nu se făcea efectiv pe ciment.”, preciza atunci Dumitru Tudosoiu.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90