930 x122 grota rece

asociatii

Lege nouă pentru asociațiile de proprietari!

Lege nouă pentru asociațiile de proprietari!

Citiți și: Viața la bloc. Important de știut de către toți locatarii!

Închirierea locuințelor aflate în imobile încadrate în clasa I de risc seismic, cunoscute și sub numele de clădiri cu bulină roșie, este interzisă, de luni, 5 februarie.

Cu toate acestea, magazinele, restaurantele sau sălile de evenimente din clădirile cu bulină au primit o derogare.

Citiți și: Stai la bloc? Trebuie neapărat să știi acest lucru!

Deși experții tehnici spun că acestea sunt adevărate „bombe cu ceas” în cazul producerii unui cutremur.

Lege nouă pentru asociațiile de proprietari!

Legea promulgată de președintele Iohannis prevede că este interzisă închirierea locuințelor cu bulină roșie, până la consolidarea acestora.

Mai exact, cei care au chiriași în apartamente cu risc seismic trebuie să rezilieze contractele, pentru a evita amenzile.

Pentru ca acest lucru să se aplice, trebuie ca statul să aibă o evidență a imobilelor încadrate cu risc seismic închiriate.

Amenzile pentru închirierea apartamentelor cu „bulină roșie” variază între 5000-10.000 de lei.

România are cadru legal pentru a preveni prăbușirea clădirilor cu risc seismic.

Iar Ministerul Dezvoltării susține că sunt și fonduri în acest sens.

Detalii, AICI.

Eco moto 555×222

Comentarii

7 comentarii

  • Ionescu Gabriel Florin spune:

    aici e de vină primăria capitalei dar nu dă apartamente cu proprietarilor care este normal la treabă în vizită la proprietari în apartamente și să plătească diferența și să sau să reabiliteze blocurile… dar ei normal reabilitează numai blocurile la cei bogați primăria capitalei în loc să reabiliteze blocurile care se bulină roșie și galbenă…. uite de exemplu pe aleea livezilor și zăbrăuțului și Iacob Andrei câteva blocuri e famate și cum să zic abuzive le stă abuzivul unii care nu sunt proprietari aleea livezilor în sectorul 5 în Ferentari de exemplu un blocul 36 35 blocul 36…. normal să facă ceva primăria capitalei în loc să reabiliteze și la cei care sunt cu bani…

  • Angela Stacescu spune:

    Pe Doicesti , nr. 2, bloc H1, o scara de bloc a fost reabilitată iar scara 2 , nu s-a reabilitat deși construcția e din 1950 ..toamna. La subsol se văd cărămizile căci tencuiala este căzută. A fost chemat și un profesor în geodezie să verifice cu un aparat rezistența pereților și a rezultat ca trebuie să fie consolidați pereții. Doar primăria sectorului 3 care a schimbat toate trotuarele din cartier nu sesizează acest lucru. Doamne ajută să nu vina cutremurul. 🙏🙏🙏

  • NEAGU MARIANA spune:

    Unde trebuie sa fac sesizare pt.a fi verificată casa, construcție din 1935,suntem 2 proprietari ! Coproprietarul a făcut o ” renovare” neavizata de nimeni în 2007 ! Chiriașul lui ,un interlop ,a făcut praf fațada, acoperișul (prea multe de spus) cu acordul coproprietarului ,menționată renovarea în contractul de închiriere) ! Casa este în zona considerată cu istoric arheologic unde fără avizul culturii locale nu poate fi nimic modificat ! în interior a pus tavane și pereți din rigips pe schelet metalic pentru a acoperi toate crăpăturile! Podul casei este din paianta de aproape 100 de ani ,e praf în pod s-a tocat tot pământul sau ce o fi ! La primul cutremur mai serios cad tavanele peste cei din casă fiind și părți comune ! Precizez ca din 2006 el nu locuiește ci are chiriași care habar nu au ca în afara de pericolul tavanelor și pereților crăpați sub rigips totul e negru din cauza igrasiei ,a rămas spațiu de cca 5-10 cm ,între zidărie și rigips ,care nu s-a mai aerisit ! Nici-un chiriaș nu a avut cum e legal un contract pt.folosirea părților comune pt .ca fiind de bună credință le-am spus în ce pericol sunt dar nu le pasă,dacă nu văd nu cred !

  • Andra spune:

    Ionescule..mai mergi puțin la școală..învață să scrii și sa te exprimi coerent

  • Domino spune:

    Ce prostie ! Nu au voie să inchirieze dar proprietarii pot sta bine mersi. La fel și magazinele, restaurantele și salile de evenimente adica exact unde sunt mari aglomerări de oameni ! Fraților sunteți praf

  • paun spune:

    ce se intimpla cu chiriasi de la ICRAL CARE SUNT CHIRIASI CA DE EX PE STRADA LONDRA NR 16–20 VILE INTERBELICE CU 5ETAJE CONSTRUITE IN 1927CU BULINA CLASA 1DE RISC SEISMIC UARE LEGEA SE APLICA SI IN CAZUL ICRAL CARE ARE MULTI CHIRIASI

  • Ela spune:

    Primăria sector 3 , lasă să funcționeze Policlinica Titan, deși se știe că are bulină roșie. Este înscrisă pe locul doi în lista cu clădiri cu risc seismic . Proprietar a unei mari părți a acestei instituții , este chiar primăria care nu ia măsuri. Ce pretenții să avem de la o asociație de proprietari ?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3