pizzeria sapori  930 122

bloc

Locatari de bloc, la mâna vecinilor! Sancțiune de 1.500 de lei pentru un gest banal

Locatari de bloc, la mâna vecinilor! Sancțiune de 1.500 de lei pentru un gest banal

Citiți și: Atacat în parcarea blocului! Scandal ce s-a lăsat cu evaluare medico-legală

Mulți români locuiesc în apartamente de bloc în regim de chirie.

Aleg asta fie din motive practice, fie din necesitate.

Citiți și: Interzis pentru cei care stau la bloc! Se poate face pușcărie, amenzile sunt uriașe!

Conviețuirea la bloc însă, poate adesea să genereze tensiuni între locatari, culminând uneori cu amenzi semnificative.

Unul dintre cele mai comune motive de dispută între vecini este zgomotul produs de chiriași.

Poate duce la aplicarea unor amenzi de până la 1.500 de lei, scrie romaniatv.net.

Situațiile în care vecinii se simt deranjați de orice zgomot provenit din apartamentul închiriat sunt frecvente și pot escalada rapid, de multe ori ajungându-se la autorități.

Un exemplu elocvent este povestea unui chiriaș care, având doi copii mici, s-a confruntat cu reclamații constante din partea vecinilor de jos.

Chiar și respectând orele de liniște, cerințele vecinilor păreau nerezonabile, dorind practic absența oricărui zgomot chiar și în timpul zilei.

Locatari de bloc, la mâna vecinilor! Sancțiune de 1.500 de lei pentru un gest banal

Într-un astfel de context, un avocat a sugerat soluții de compromis.

Concret, acesta a propus achiziționarea unui covor gros și sugerarea vecinei să își fonoizoleze tavanul, pentru a atenua impactul zgomotelor, mai notează sursa citată.

Ce spune legea

Problemele dintre locatari pot deveni frecvente și tensionate.

Iar legislația în vigoare stabilește orele de liniște între 22:00-8:00 și 13:00-14:00.

Încălcările acestor reguli pot atrage amenzi între 500 și 1.500 de lei, în funcție de intensitatea și frecvența deranjului.

De asemenea, zgomotele puternice produse chiar și în afara acestor ore pot atrage amenzi între 200 și 1.000 de lei, conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială.

Foto: Descriptiv/ romaniatv.net

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

21 de comentarii

  • Daniela Ileana Cirstea spune:

    dacă ai un copil f mic ce faci,îi pui leucoplast la gură în orele de „liniște”?????

  • Games777ful spune:

    Il educi.Sau poate în vocabularul d-stră nu prea e loc de cuvântul ăsta?Se cheamă educație.

  • Mlrcea spune:

    problema este ca foarte mulți au schimbat pardoseala originala, cu parchet melaminat fără sa pună izolație antifonica sub el,poate ca au lucrat cu Dorei,și de acea se aude fiecare pas mai apasat.Ar trebui sesiszata inspecția de stat în constructii,sa -l oblige pe proprietar la remedierea situatiei

  • Serban ioana spune:

    Eu locuiesc în bd 1 dec.1918 nr
    53 și la parter este un magazin care ma deranjează noaptea .Magazinul are program NON STOP fără a fi izolat fonic și fără aprobarea vecinilor
    Ce este de făcut?

  • Ana spune:

    Si cine sa faca izolarea?! Dar pe falsii administratori care fura bani din buzunarul locatarilor si nu vor sa se constituie in Asociatii de Proprietari cand ii amendati ca din ce se observa nu exsita nicio lege pentru furtisagul asta!!! Si oamenii sa isi izoleze plafonul pe banii lor precum au pretentia unii sa repari acoperisul de bloc singur! Fix asa este aveti dreptate! Poate mai lasati babutele care vand patrunjel la piata in pace si incepeti sa faceti „curatenie” prin blocuri unde e plin de chiriasi care nu au contracte si falsi administratori mituiti care fura cat se poate de pe spatele locatarilor, zic!!!

  • Lupu Eva spune:

    Când vecinul de deasupra ta este Bonlav psihic și are și un câine care latră și rostogolește nu știu ce care îți zgârie creierii? Când nu poți să lași un giam deschis că scutură țoalele cu praf și par de la câine? Oare un Bonlav ca acestă nu este un pericol pt că locuiește singur?

  • Beatris spune:

    izolatie fonica se face pe cont propriu pt a îmbunătăți calitatea conviețuirii!în rest sunt doar vorbe goale

  • Platona Mirela spune:

    Într-un bloc, evident, stau fel de fel de oameni. Ideal ar fi ca toți să se poarte normal, dar sunt excepții. Sùnt anumite reguli de convietuire , chiar și nescrise care trebuie respectate, însă nimeni nu te poate obliga sa iti pui covoare, să umbli pe vârfuri pentru că cineva e deranjat de zgomotul pasilor, sau să „educi” copilului de 7 luni sa nu plânga atunci când ii ies dinții ori are puseu de creștere, să gătească doar în anumite ore, pentru că deranjeze pe cineva zgomotul oalelor ,ori a apei care curge….și se poate continua la nesfârsit. Concluzia este că trebuie să avem un anumit nivel de toleranta atunci când nu avem posibilitatea sa stăm la casă.Liniștea deplină, din păcate este un lux de care, noi, cei care stăm la bloc nu avem parte.

  • Cristina spune:

    Eu am vecinii de deasupra,de fapt ea e dusa cu pluta și la orice zgomot și foarte mic îmi bate în calorifer,respect și orele și tot bate,am 3 copii și dacă plâng sau râd mai tare o deranjează…Orice o deranjează,și tv.ul daca e dat drumul ,ma exasperat.La oprit pe soț și ia zis sa am mai multa grija de bebe de 9 luni sa nu mai plângă,🥴

  • Ioan pavel spune:

    Eu am o chiriașă deasupra mea la et.5.La ora 21,30 fface zgomot până la ora 12 noaptea.Masina de spălat, trântește obiecte grele pe podea.Am impresia că se droghează

  • Marcel Condrea spune:

    ați luat-o razna…stai la bloc ??? suporta!!!!sunt copii sunt bătrâni sunt bolnavi unii psihic și sunt situații care necesită musai sa faci zgomot…nu ți convine că tineretul vrea să facă o petrecere onomastica cu muzică până dimineața???nu te oprește nimeni să îți faci casă vila pensiune sa stai singur cuc că un idiot bolnav psihic in deplină liniște…eu am o vorbă „când o să mor o să am liniște deplină”

  • Luciana spune:

    Ce măsuri se ia pentru cei care fac grătare între blocuri și ascultă muzică până târziu……..nu se face nimic în privința asta!!

  • MS spune:

    Acolo e vorba de cardasie intre autoritatile locale si cei care au diverse magazine, crasme, cafenele, restaurante. Legislatia actuala este proasta, ar fi multe de modificat si adaugat, la ea, dar nimeni nu e interesata sa creeze un cadru legal corect, pentru imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor.

  • Marin spune:

    doar chiriașii fac zgomot? proprietarii nu se pune că ei sint proprietari nu- i așa?

  • Marius spune:

    Când te-ai mutat în bloc nu era magazinul la parter sau spațiu comercial? Ai crezut că te muți la Marriot? Iar dacă nu era spațiu comercial dedicat ci provine din apartament modificat tu i-ai dat semnătură să schimbe destinația apartamentului în spațiu comercial. În rest nu trebuie aprobarea vecinilor pt a deschide sau desfășura o afacere intr-un spațiu comercial. Mai sunt unele situații punctuale cu coș de fum etc dar acele acorduri ale vecinilor sunt strict pt a face acel lucru… să înalți coș de fum etc

  • Lili spune:

    Când locuim la bloc trebuie sa păstrăm niște reguli chiar și nescrise. Nu scuturam covoare în fiecare zi la 6 și un pic lovind în geamul vecinului cum face vecina mea căreia deși i-am explicat cu vorba bună cât e de deranjant tot nu încetează. Când conviețuim la bloc trebuie sa ne respectam de aceea suntem oameni și nu dobitoace,cel ce nu e capabil sa respecte sa se mute în pădure nu la casa cum se tot sugerează de către UNIIII. Nu e obligatoriu sa fim prieteni pe scara sau în bloc dar e obligatoriu sa fim OAMENI.

  • Șerban Ioan spune:

    Cel care a zis să educi un copil f.f mic să nu facă gălăgie este pros…..👍

  • Dan spune:

    Da, să educi un copil f. mic….Doamne !!!! pe ce lume suntem !!!

  • Mijatovic Laura spune:

    Bun, dar dacă ai chiriași deasupra ta cu 2 copii 4 ani și 3 ani și incontinuu merg cu triciclete prin casă și candelabrul tău se mișcă și a început sa se desfacă, cum e? Trebuie educați sau nu? Plus că desfășoară și activități de imprimare sau ceva de acest gen astfel încât este o gălăgie , care nu se poate tolera.
    Am încercat sa vorbesc civilizat cu „doamnă” iar „domnul” a ieșit fulgerător din casă spunând că ma strânge de gât dacă mai scot o vorbă! Precizez câ nu a cerut nimeni vreo semnătură pentru vreo societate la etajul 4.!!!!
    Asta este 1. Și 2.
    Dedesupt de mine este iarăși o chiriașă, care, indiferent de oră, dimineața, seara, noaptea, weekenduri, muzica este la maximum și fumează pe casa scării , sfidând pe toți locatarii nefumători de pe scară!
    Deci eu, cât de tolerantă trebuie sa fiu? Și cum, pe ce criterii trebuie să-mi aleg orele de somn?
    Când am și eu dreptul să dorm??
    IIar pentru doamna care ne trimite să ne mutăm la vilă, pensiune sau casă, o informez că dorința mea este sa stau la bloc și nu am nevoie de indicații și sfaturi vis a vis de opțiunea mea pentru un spațiu locativ. Mi-am CUMPĂRAT
    apartamentul în anul 1978.!!!Stau de atunci aici și pânâ în urmă cu 7 – 8 ani am avut condiții civilizate și fără probleme….
    Au apărut chiriașii și liniștea noastră s-a dus pe apa sâmbetei!
    Dacă locuiești la bloc nu înseamnă că ai vreo vină și că trebuie sa tolerezi nesimțirea și proasta creștere a unor persoane! Eu cred că în orice situație trebuie să fim oameni si să ne respectam reciproc!

  • Andreivladimirpetreus@gmail.com spune:

    Când am avut nevoie cei care fac zgomot m-au ajutat. Țâfnoșii nu au schițat un gest.
    Adevărul este că zgomotul poate fi folosit ca diagnostic în bolile psihice.
    Și pentru cei care-l produc, dar și pentru reclamanți.

  • ARIAN spune:

    Aveti probleme, nici unul nu vrea convietuire. Vreti doar sa va certati cu vecinii, indiferent de speta. Unii va credeti educati, altii toleranti, dar intr un final nu vreti decat cearta, cu motiv sau fara. Asta vad in comentarii. Fiti sanatosi, toleranti si intelepti!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90