930 x122 grota rece

impozit

Lovitură dură din partea Guvernului! Impozitul pe casă va crește și cu 50%

Impozitele pe locuințe ar urma să crească de anul următor chiar și cu 50%, printr-un nou mecanism pregătit de Ministerul Finanțelor, relevă date analizate de Profit.ro.

Citiți și: Ce trebuie să faci ca să plăteşti un impozit mai mic pe locuinţă

Politicienii aflați la guvernare au transmis repetat, în ultima perioadă, mesaje referitor la amânarea noului sistem de impozitare a caselor, introdus în iulie și cu aplicare din 2023, care va înlocui impozitarea actuală a locuințelor, ce ia în calcul materialele de construcție și poziționarea imobilului, cu impozitarea în funcție de o grilă notarială.

Finanțele vor însă acum să renunțe la modificarea din iulie, iar impozitarea locuințelor se se facă după algoritmul folosit și astăzi, dar la valori majorate cu circa 50%.

Citiți și: O nouă regulă privind scutirea de impozit pentru mașini

Motivul acestei decizii o reprezintă banii pe care primăriile ar urma să îi obțină în plus din impozitele mărite pe proprietăți, respectiv 2,8 miliarde lei în 2023, și care sunt deja prinși în calculele bugetare pentru anul următor, indică datele Profit.ro.

Din cauza lipsei unei baze de date și a unui sistem de calcul automat pentru primării, mecanismul avizat în iulie nu poate fi implementat în timp util, de aceea Finanțele au găsit această modalitate pentru a se asigura că primarii vor avea mai mulți bani chiar de anul următor.

Creșterea bazei impozabile cu 50% va duce, în cele mai multe cazuri, la o majorare similară a impozitului, având în vedere că cele mai multe primării aplică în prezent cota minimă sau aproape de minim, deci nu pot să reducă impactul bazei mai mari prin reducerea cotei.

Citește articolul integral AICI.

Foto descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Crestian spune:

    Pai cu ce sa plateasca bre subventiile la energie, caldura si gaze?
    „plateste statul”.. pai de unde sa aibe bani statul? ce produce statul?
    Tot noi le platim, ca statul de la noi are bani.
    Si asa devin niste canalii mai bogati decat Dumnezeu „din banii statului”…ce sa spun…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90