930×122 CAPRA 5

facilitati

Lovitură dură! Dispar aceste facilități!

Lovitură dură! Dispar aceste facilități!

Citiți și: Obligație pentru proprietarii de apartamente și mașini. Taxa ce nu mai poate fi evitată!

Guvernul intenționează să modifice substanțial capitolul de impozite și taxe locale din Codul Fiscal, prin reducerea numărului de scutiri de impozite care sunt acordate în momentul de față pentru diverse categorii de clădiri și autovehicule.

Potrivit unui proiect de lege, pe care Guvernul ar urma să își asume răspunderea în perioada următoare,  unele scutiri sunt eliminate complet, iar pentru altele, decizia acordării lor ar urma să fie mutată în sarcina autorităților locale.

Citiți și: Anunț important pentru cei care vor să obțină permisul de conducere!

Schimbările privesc, printre altele, clădirile sportive, industriale, științifice sau academice.

Intenția Guvernului de a modifica Codului Fiscal, discutată în repetate rânduri de câteva săptămâni, se conturează într-o nouă variantă, de data aceasta sub forma unui proiect de lege, neasumat încă public de Executiv.

Din perspectiva taxelor și impozitelor locale, filozofia noii abordări este destul de evidentă: renunțarea la scutirile existente în prezent în legislația fiscală sau, în cel mai bun caz, transferarea deciziei de acordare a lor (sau nu) către autoritățile publice locale.

În plus, noul documentul propune chiar și taxarea clădirilor și mașinilor scumpe.

Executivul urmează să meargă în Parlament, unele imobile nu vor mai fi scutite deloc, iar altele vor depinde de aprobarea consiliilor locale.

Aceste măsuri fac parte din planul guvernamental de a diminua deficitul bugetar și ar urma să intre în vigoare de la 1 octombrie, dacă proiectul de lege va fi adoptat în Parlament, așa cum își dorește Guvernul.

Detalii, AICI .

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3