930×122 CAPRA 5

bunuri

pfa

Lovitură pentru cei care au PFA!

Persoanele care au deja sau optează pentru deschiderea unei firme de tip Persoană Fizică Autorizată (PFA) în speranța că va fi mult mai avantajoasă decât o firmă de tip Societate cu Răspundere Limitată (SRL), vor avea surprize neplăcute din partea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) în momentul închiderii firmei.

Citiți și: Elevi de toată lauda în Pitești. Gestul lor, lecție de aur pentru toată lumea!

Recent, pe marginea acestui subiect, Înalta Curte de Casație și Justiție a luat o decizie finală.

În cazul radierii unui PFA, toate datoriile acesteia nu se sting, ci doar se mută pe persoană fizică, sunt transferate automat pe numele titularului, care va fi nevoit să le achite. În caz contrar, se va face executarea silită a propriilor bunuri din cauza datoriilor acumulate în perioada în care a avut PFA, scrie Playteh.ro.

Citiți și: Decisiv! Ce se întâmplă cu autostrada Pitești – Sibiu!

Astfel, alternativa în această situație este înființarea unui SRL, fiindcă în acest caz asociații răspund în limita a ceea ce pun pentru a desfășura activitatea economică și nu cu toate bunurile personale.

Foto principal: arhivă ePitești.ro/descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

12 comentarii

  • Dan spune:

    Jeg de tara care lucreaza non stop impotriva cetateanului!

  • Platon Liliana spune:

    Stați voi liniștiți că cine are PFA plătește ultimul bănuț și este verificat la virgula de inspectorii ANAF, nu ai nici o șansă să treci in luna următoare cu un leuț neplătit fara sa primesti titlu executoriu. Și nu de vigilenta lucrătorilor ,Iese din calculator fara sa verifice nimeni.Vedeți mai bine de datornicii cu tinichele după coada! In alta ordine de idei, e adevărat ce spuneți, datoriile PFA se preiau de persoana fizica dar as fi preferat alta prezentare.

  • Un carcotas spune:

    Cel mai bine in tara asta o duc cei ce fac afaceri fara nicio forma legală. A se vedea miile de palate cu și fără turnulețe. Pe deținătorii acestora nu-i deranjează fiscul. Ei „plătesc toate dările până la ultimul leuț”. Evident, din ajutoarele primite de la stat.

  • Unul care intr-o zi te va judeca groaznic spune:

    Țara țara vrem pe Țepeș și pe Mihai viteazu sa dea foc la boieri,adică statul de azi Hoții anaf și cei cei care dau legi împotriva omenirii.

  • Lautarescu Nicolae-Adrian spune:

    Și care este problema? E normal să-ți plătești datoriile. E anormal să scapi de datorii atunci când ai srl și-l bagi în faliment.

  • Vlad spune:

    Si cu SRL poti svea probleme daca nu pkatesti ce iti cere statul. E falsa ideea ca radpunzi doar in limita patrimoniulu8 srl ului.

  • Sorin Miricioiu spune:

    Ma uimesc si ma intristeaza asemenea titluri de articole. Senzational!…pentru necunoscatori si smecheri pusi pe tepe. Este absolut firesc ca o persoana fizica ce inchide derularea unei activitati autorizate (pfa) sa ramana dator sa achite ce…trebuie sa achite, firesc. Stimati jurnalisti avizi de senzational, incetati sa ne mai jigniti cu asemenea articole! Nu este nimic deplasat, senzational, cum trimbiteaza titlul articolului, din contra, este firesc si civilizat.

  • Costi 2013 spune:

    Si pana acuma cum a fost ? Persoanele fizice autorizate au fost si sunt cel mai usor de executat silit, si cel mai usor de încasat. Obligațiile privind impozitul pe venit sunt pe cnp, iar obligațiile fiscale pe CUI(tva, contribuții sociale angajați), in cazul radierii, automat se transfera pe cnp. Si, care este noutatea ?

  • Tampiteanu spune:

    Dreptate !!! In sfarsit dreptate !

  • Pula spune:

    Popor de idioți și de sclavi! Muncim ca prostii pentru p armata de paraziti! Oile proaste își dau cu părerea!

  • ion ion spune:

    Nu e normal niciun impozit,din cauza lor ajungi sa dai faliment.Niciodata nu esti lasat liber,ci incorsetat de taxe si impozite.Ne nastem direct sclavi la stat,indiferent ce vom face in viata.

  • Aschiuta spune:

    Numai dacii liberi nu plăteau impozite! Ceilalți daci, sclavii romanilor plăteau! Trăiască Dacia Felix!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90