930 x122 grota rece

ajutor de încălzire

Decizie majoră privind ajutorul pentru plata facturilor la energie

Decizie majoră privind ajutorul pentru plata facturilor la energie

Citiți și: Decizie despre buletinele de identitate! Se întâmplă după 31 decembrie

Pensionarii și persoanele cu dizabilități ce au venituri mici, persoanele care primesc ajutor social și familiile care primesc alocație de susținere beneficiază, în 2023, de un ajutor financiar de 1.400 de lei, pentru plata facturilor sau datoriilor la furnizorii de energie.

Asta, potrivit unei ordonanțe apărute în 2022.

Citiți și: Dacia, decizie radicală!

Ajutorul se poate folosi pentru plata facturilor la energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne de foc, cărbune etc.

Potrivit regulilor actuale, banii pot fi folosiți până la finalul anului pentru plata facturilor, dar Guvernul a stabilit recent extinderea până la 31 martie 2024 a acestui termen.

Decizie majoră privind ajutorul pentru plata facturilor la energie

Astfel, potrivit unui proiect de ordonanță pe care Guvernul l-a adoptat, OUG 166/2022, banii vor putea fi folosiți până la 31 martie 2024, nu doar până la sfârșitul anului, așa cum stabilesc regulile actuale.

Valoarea sprijinului pentru plata facturilor la energie este de 1.400 de lei, bani acordați în două tranșe egale, de câte 700 de lei:

în luna februarie 2023, pentru perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2023, și în luna septembrie 2023, pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2023.

Banii pentru compensarea facturilor la energie vin sub forma unui certificat de beneficiar emis și tipărit pe suport hârtie, numit card de energie.

Sumele primite urmând a se transfera furnizorilor de energie prin mandat poștal, prin intermediul Poştei Române.

Cei ce se încadrează la mai multe categorii de beneficiari pot primi sprijinul aferent unei singure categorii din care fac parte la data acordării acestuia.

În plus, în cazul în care la un loc de consum domiciliază unul sau mai mulți beneficiari, sprijinul pentru compensarea prețului la energie se acordă o singură dată pe loc de consum.

Detalii, AICI – Guvernul a stabilit azi extinderea cu trei luni a termenului până la care poate fi utilizat ajutorul pentru plata facturilor sau datoriilor la energie

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

11 comentarii

  • Szecsi izaura spune:

    eu am primit cardu în septembrie și numa o singura transa am aut

  • ROMUS VOICA spune:

    dar ptr anul 2024,nu se mai aloca acel sprijin?

  • Bente Aurica spune:

    dragi mei de ce nu ajutați handicapați au 449 de lei lunar puneți va in locul lor un om de 41 de ani poate trăi din acesta suma o lună cu boala lui nu-l ia nimeni la lucru căci partea stingă toată ii tremura are memoria redusă și epilepsie dacă n-aș fi eu că mama lui ar ajunge cerșetor pe drumuri și cum sunt eu bolnava căci sunt f bolnava daca mor ce se va intimpla cu băieți mei căci am 2 cu handicap asta nu vede guvernul toți promit că vom primi 4000 de lei pt renovarea case alți 4000 de lei pt schimbarea electrocasnicelor bani sau primit de la Europa unde s-au dus că noi vulnerabili nu am primit nici un leu de ce nu se face dreptate eu cu pensia mea de 1125 de lei care mai bine de jumate o dau pe medicamente și facturi și am acești băieți în îngrijirea mea vă dați seama că eu sunt singura de 35 de ani sunt divortata cum mă pot descurca cu 2000 de lei lunar suntem 3 persoane adulte și mai să cumpăr și lemne care mă costat 4000 de lei am făcut împrumut la banca BCR se poate verifica tot ce am scris eu aici cu hîrtie medicale de la medici doar promisiuni dar fapte reale nici unul asaca verificați și faceți ceva să trăim și noi decent căci suntem muritori de foame asta este adevărul eu am 66 de ani și nici primăria asta din Terebesti nu mă ajută cu nimic cu mult respect Bente Aurica CNP îl meu 25570723301961

  • Surugiu Gabriela spune:

    cardu se folosește și la anu viitor

  • cardu se folosește și tot anul viitor ba chiar sa nu fie dupe din an în an valabil

  • ba da tot anul 2024 a dat la stiri

  • Ioan Becheru spune:

    tranșă a doua nu sa încărcat nici până azi

  • Călugăru Minodora Florica spune:

    CUACEL CARDE DE ENERGIE SE POATE PLATII PANA INCLUSIV LUNA MARTIE 2024 ?.EU L AM PRIMIT INLUNA OCTOMBRIE ESTE O LEGE APROBATĂ DE GUVERN SAU NUMAI UN ZVON?

  • Blejan Lucica spune:

    este un sprijin necesar!

  • Dacă am luat prima tranșă de 700 de lei, de ce nu mi s-a dat și tranșa a doua, cine mi-a luat banii?????

  • Doamna Surugiu doar dv.stiti nu mai știe nimeni decât dv. Ca se încarcă și în 2024.Ei au grija doar deci și toți speciali restul nu conteaza

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3