New Profesional Consult 930 x 122

impozit

  Lovitură teribilă! După prețul colosal la energie, acum și asta!

  Miercuri, 12 octombrie, Senatul a adoptat modificările la Ordonanța 16/2022 prin care grila de impozitare pentru clădirile rezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice a fost majorată cu până la 50%.

  Citiți și: O nouă regulă privind scutirea de impozit pentru mașini

  Marja în care se pot stabili impozitele locale pe teren şi imobile a rămas însă aceeaşi, 0,08 – 0,2%.

  Senatorii au adoptat cu 67 de voturi pentru, 37 împotrivă și 1 abținere raportul comisiei Buget-Finanţe care a amendat Ordonanța 16/2022 pentru modificarea Codului fiscal, potrivit Hotnew.ro

  Citiți și: Reducere de impozit pentru aceste persoane!

  Liderul senatorilor PSD, Radu Oprea, a explicat marți că depinde de Consiliile locale dacă impozitul pe clădiri va creşte sau va scădea.

  „Conform amendamentului votat în Comisia de buget, se modifică grila de impozitare, dar marja în care poţi stabili impozitele locale pe teren şi imobile rămânând aceeaşi: 0,08 – 0,2%.

  Există o creştere a acestei grile cu până la 50%, dar din deciziile Consiliilor locale situaţia în oricare dintre localităţile din România poate fi de la scăderea până la creşterea taxelor şi impozitelor.

  Poate rămâne şi la fel. Dacă un oraş ar avea astăzi un coeficient de 0,12% votat de Consiliul local şi ar decide că merg pe 0,8%, în această variantă impozitele ar scădea”, a explicat Oprea.

  Proiectul de aprobare al Ordonantei 16/2022 în varianta amendată de Senat va merge spre dezbatere la Camera Deputaților care este și forul decizional în acest caz.

  Foto descriptiv

  New Profesional Consult-555×222

  Comentarii

  Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

  Donaris 570×90