Donaris 930 x 122

animale

MĂCEL ÎN ARGEŞ! INUNDAŢIILE AU FĂCUT PRĂPĂD PRINTRE ANIMALE!

Conform unui raport al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), mii de animale şi păsări din gospodării din judeţele Olt, Argeş şi Vâlcea au murit din cauza inundaţiilor produse săptămâna trecută.

Citiți și: Inundații în Argeș!

Conform datelor centralizate de ANSVSA, situaţia pierderilor de animale, păsări şi albine din gospodăriile localnicilor din Argeş (cele mai afectate localităţi au fost Merişani, Bascov, Vedea, Băbana) se prezintă astfel:

– Merişani: un porc, 200 de păsări;
– Bascov: o capră, cinci câini, 30 de stupi, 984 de păsări;
– Vedea: un cal, o capră, 50 de păsări, un porc;
– Babana: o bovină, patru capre, 20 de porci, 500 de păsări;
– Stolnici: 1.264 de păsări, un porc, 178 de iepuri;
– Hârşeşti: 30 de purcei, 15 porci, 700 de păsări.

Citiți și: Nu am scăpat de inundaţii. Comisie pentru evaluarea pagubelor în Argeş

Au fost întreprinse şi mai multe măsuri pentru prevenirea şi combaterea bolilor la animale, a celor transmise la om şi pentru controlul sanitar veterinar al produselor alimentare.

Astfel, s-au făcut demersuri ca toate cadavrele de animale să fie trimise către unităţile de neutralizare autorizate. Medicii veterinari zonali şi cei concesionari se află în zonele afectate, unde verifică, supraveghează, aplică măsurile necesare şi raportează permanent situaţia din teritoriu, pentru rezolvarea problemelor apărute din cauza acestor inundaţii.

Primăriile localităţilor afectate au fost informate cu privire la faptul că au obligaţia, conform prevederilor legale, să efectueze ecarisarea (curăţarea) teritoriului.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441