Donaris 930 x 122

animale

MĂCEL ÎN ARGEŞ! INUNDAŢIILE AU FĂCUT PRĂPĂD PRINTRE ANIMALE!

Conform unui raport al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), mii de animale şi păsări din gospodării din judeţele Olt, Argeş şi Vâlcea au murit din cauza inundaţiilor produse săptămâna trecută.

Citiți și: Argeș! Alertă de inundații!

Conform datelor centralizate de ANSVSA, situaţia pierderilor de animale, păsări şi albine din gospodăriile localnicilor din Argeş (cele mai afectate localităţi au fost Merişani, Bascov, Vedea, Băbana) se prezintă astfel:

– Merişani: un porc, 200 de păsări;
– Bascov: o capră, cinci câini, 30 de stupi, 984 de păsări;
– Vedea: un cal, o capră, 50 de păsări, un porc;
– Babana: o bovină, patru capre, 20 de porci, 500 de păsări;
– Stolnici: 1.264 de păsări, un porc, 178 de iepuri;
– Hârşeşti: 30 de purcei, 15 porci, 700 de păsări.

Citiți și: Cine plătește dacă te inundă vecinul la bloc

Au fost întreprinse şi mai multe măsuri pentru prevenirea şi combaterea bolilor la animale, a celor transmise la om şi pentru controlul sanitar veterinar al produselor alimentare.

Astfel, s-au făcut demersuri ca toate cadavrele de animale să fie trimise către unităţile de neutralizare autorizate. Medicii veterinari zonali şi cei concesionari se află în zonele afectate, unde verifică, supraveghează, aplică măsurile necesare şi raportează permanent situaţia din teritoriu, pentru rezolvarea problemelor apărute din cauza acestor inundaţii.

Primăriile localităţilor afectate au fost informate cu privire la faptul că au obligaţia, conform prevederilor legale, să efectueze ecarisarea (curăţarea) teritoriului.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3