New Profesional Consult 930 x 122

perchezitii

Mascații au luat cu asalt Spitalul Județean Argeș. Au apărut imaginile

Update, 26 mai, ora 13:25

Au apărut imaginile video din momentul în care mascații au luat cu asalt Spitalul Județean de Urgență.

Citiți și: Atenție! Furt masiv într-o parcare din Argeș

Update 25 mai, ora 14:54 – Date de ultim moment despre ce s-a întâmplat la Spitalul Județean!

Perchezițiile desfășurate în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Pitești au fost efectuate în cadrul unui dosar vizând activitatea unui grup infracțional organizat, specializat în deturnarea licitațiilor publice și delapidare cu consecințe deosebit de grave.

Vorbim despre același dosar în care s-au efectuat percheziții și la sediul Primăriei Budeasa și al altor șapte primării din județ. Subiectul pe larg, AICI: Poliția, oficial cu privire la descinderile de la Primăria Budeasa.

Citiți și: Fapte foarte grave, consecințe severe! S-au trezit cu „mascații” la ușă

Concret, printre altele, este vorba despre realizarea unui nou corp de clădire la Spitalul Județean Argeș și de achiziții publice la primăriile mai sus menționate, notează publicația financiarpress.ro.

IPJ Argeș transmite: 

„La data de 25 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, efectuează 14 percheziții domiciliare, în județul Argeș.

Perchezițiile au fost efectuate, într-o cauză, având ca obiect comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, delapidare care a produs consecințe deosebit de grave, delapidare de către o persoană fizică care exercită o însărcinare în serviciul unei persoane juridice, care a produs consecințe deosebit de grave, dare de mită, luare de mită și deturnarea licitațiilor publice.

În cauză, s-a reținut că, începând cu anul 2019, în județul Argeș, a fost constituit un grup infracțional organizat, format din mai multe persoane cu preocupări în domeniul construcțiilor și achizițiilor publice, în scopul obținerii unor importante sume de bani din contractele de lucrări publice, prin supraevaluarea costurilor, grup care a acționat până în prezent.

Grupul infracțional organizat a acționat, în vederea atribuirii contractelor de utilitate publică în detrimentul altor participanți, recurgând în acest scop la coruperea ordonatorilor de credite din instituțiile publice contractante.

După obținerea acestor contracte, grupul infracțional organizat a delapidat bugetele instituțiilor publice contractante prin încheierea ulterioară, nejustificată, de acte adiționale privind lucrări neprevăzute, recuperarea garanțiilor de bună execuție de către executant, fără ca lucrările să fie finalizate, încasarea contravalorii serviciilor prestate, fără ca recepțiile tehnice intermediare pe faze de lucrări să fie efectuate, precum și prin întocmirea în mod formal a documentelor, în vederea însușirii frauduloase a fondurilor publice.

4 persoane duse la audieri

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești urmează să fie conduse, în vederea audierii, 4 persoane.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune participă și forțe ale Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

Știrea inițială, ora 10:06 – Se ridică documente de la Spitalul Județean de Urgență Pitești

La această oră structuri ale Poliției sunt la Spitalul Județean de Urgență Pitești.

Potrivit unor surse ePitești.ro anchetatorii s-au prezentat la unitatea medicală pentru a ridica documente.

DIICOT anunță că astăzi au loc percheziții de amploare în mai multe județe din țară.

555×222 grota rece

Comentarii

8 comentarii

  • Ciprian spune:

    Pe cei ce iau șpagă la angajare când îi ia DIICOT-ul sau DNA-ul??? Nu se mai satură, a ajuns șpaga pentru un post de asistent generalist 15.000 de euro!!!

  • Mary spune:

    Asa este, pt orice post, chiar și pt a fi infirmiera se dau bani mulți…. f mulți,pt posturile de șofer pe ambulantele din spital, la fel bani mulți… Dar, nimeni nu vede și nici nu vrea..

  • Alin spune:

    Nu dai banul nu intri punct. Și postul de femeie de servici costă. Practică asta e de ani de zile, DIICOT să cerceteze și angajările nu numai achizițiile.

  • Ciprian spune:

    Concluzia: se poate spune că s-a constituit un grup infracțional organizat!!! Alo, DNA, DIICOT, se aude???

  • Adrian spune:

    Vă amăgiți dragi români. Cum să facă ordine într-o țară în care hoția este endemica o instituție condusă de infractori( vedeți numai cazul Bica). Se vor tergiversa anchetele până se vor prescrie faptele. În rândul celor care fac azi anchete sunt cei care mai acum ceva timp făceau bisnita cu vestita Dacie. Încă o sursă de Venit pentru mulți!?

  • Daniel Aneculesei spune:

    Sincer nu mai am speranțe de bine. Sistemul trebuie răpus de la bază. Este construit piramidal. Este prea multa lume bolnavă și disperată. Legea cu cei care iau mită sau dau, există dar celor care iau nu le este frica. Au relații iar oamenii bolnavi sunt temători. În UE legea mitei este eliminata sau supervizata. Nu exista un prag bine determinat dar, așa-zisele atenții întra într-un fond al clinicii sau al spitalului. Mulți medici au norma la stat și cabinete sau clinici particulare. Eu as interzice acest lucru. Ori, ori. Ajungi la stat și primești sugestii, sugestive. Vino, sau du-te la adresa respectiva. Totul nu numai în sistemul sanitar ci peste tot ce cam tine de buget este gen caracatiță. Ramificațiile sunt ample și bine organizate. Ar trebui pentru început, retragerea licenței celor care cad în „păcat” și evaloara tuturor bunurilor din patrimoniu. Ceva gen legea nr 18. Nu știu dacă este abrogata oficial sau evitată, tot oficial.

  • Adi spune:

    La Spitalul de Pediatrie când veniți ??? Sa vedeți acolo delapidare? O firma de-a casei a făcut diverse lucrări și nici una nu-i funcțională.

  • Radulescu Luminita spune:

    Si la Termocalor ar trb facute verificari! Fonduri delapidate! In timp ce operatorii calificati sunt tinuti de mai bine de 10 ani pe salariul minim pe economie, deservind 4 – 6 posturi!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90