- Publicat de: Mihaela Grigorescu
- 4-06-2024, ora 17:37
- Politic, Știri, Știri
Mihai Coteț are alături oameni de valoare, profesioniști, pentru Primăria Pitești
Mihai Coteț are alături oameni de valoare, profesioniști, pentru Primăria Pitești
Citiți și: Mihai Coteț: Planul PNL Argeș pentru viitorul mandat parlamentarMihai Coteț, candidat din partea PNL pentru Primăria Pitești, a dezvăluit recent o parte din colegii săi de partid care vor candida pentru Consiliul Local Pitești.
Sub deviza „ECHIPA MEA pentru PRIMĂRIA PITEȘTI,” Mihai Coteț subliniază diversitatea și competența membrilor echipei sale.
Citiți și: ,,Prima problemă!” – Pădurea Trivale. Acum a spus TOT!Acesta accentuează că alegerea acestora s-a bazat pe valoarea individuală și nu pe criterii de gen.
Eduard Tănăsescu, economist
Eduard Tănăsescu are experiență atât în mediul privat, cât și în administrația locală.
Mihai Coteț punctează că acest a fost city manager de municipiu și are viziune de ansamblu asupra a ceea ce înseamnă dezvoltarea pe termen lung a unei comunități.
Și pe Mihai Coteț, și pe Eduard Tănăsescu îi leagă dorința de schimbare.
Ambii vor să redea Piteștiului importanța pe care a avut-o odinioară.
Adriana Maria, economist
Adriana a spus:
,,Vreau să pun și eu umărul la schimbare. Cu ce pot să ajut?”.
Cu genul acesta de oameni, Mihai spune că a făcut întotdeauna cea mai bună echipă, pentru că sunt oameni care vin să ofere și au ce să ofere, nu oameni care vin să ceară.
Adriana este absolventă de ASE București, specializarea ,,Managementul Administrației Publice” și deține un Master la Școala Națională de Studii Politice în Management și Comunicare în Afaceri.
Este președintele fondator al unui ONG care, în ultimii trei ani, a derulat numeroase campanii umanitare.
Cea mai recentă campanie este cea în colaborare cu Banca de Alimente și o serie de supermarketuri. 350 de familii din Pitești și din Argeș au primit un sprijin binevenit.
Tot Adriana, și puțini știu acest lucru, este cea care a redactat proiectul ,,Stimulentul pentru nou-născuți”, depus de consilierii locali, proiect ce este implementat, datorită PNL, în peste 54 de comune în Argeș, ca ajutor financiar pentru nevoile tinerelor familii, într-un moment ce implică cheltuieli destul de mari.
„O să-l implementăm și la Pitești”, spune Mihai Coteț.
Adriana este antreprenor. Este pasionată de nutriție și și-a deschis un cabinet prin intermediul căruia oferă sprijin de specialitate pentru cei care se confruntă cu una dintre cele mai mari probleme ale vremurilor actuale: cum să mâncăm pe cât posibil sănătos, într-o lume în care rafturile sunt pline de hrană superprocesată.
La începutul acestui an s-a implicat într-un program pilot de educație nutrițională pentru școlile din Pitești, din dorința de a educa și a informa atât copiii, cât și părinții.
Mihai Coteț se bucură că Adriana îi este alături.
„Sunt convins că vom face lucruri minunate împreună!”
Iulian Sîrbu, ofițer în rezervă
Din 2009 și până în 2023 a fost Șeful Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești.
„Prezența lui Iulian Sîrbu în echipa mea, cel puțin prin prisma acestei experiențe, este extrem de valoroasă.”, punctează Mihai Coteț
În contextul actual, pericolul reprezentat de consumul de droguri în rândul tinerilor a devenit o problemă deosebit de gravă care necesită atenția și acțiunea noastră colectivă, este de părere Coteț.
Acesta adaugă că este datoria noastră, a comunității, să îi protejăm și să creăm un mediu sigur și sănătos pentru dezvoltarea lor.
Administrațiile locale joacă un rol crucial în prevenirea și combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor și poate face multe în acest sens.
Alături de Iulian Sîrbu, Mihai Coteț spune că va pune la punct un set de acțiuni în parteneriat cu școala, instituțiile statului cu rol în combaterea drogurilor, societatea civilă și ONG-urile.
Acțiunile vor viza:
-Organizarea de campanii de informare și educare privind riscurile consumului de droguri. Acestea pot include distribuirea de materiale informative, organizarea de seminarii și ateliere în școli.
-Implementarea de programe de prevenție în școli și centre comunitare, care să includă activități extracurriculare și sesiuni de consiliere pentru tineri.
-Parteneriate cu școlile și universitățile pentru a integra în curriculum ore dedicate prevenirii consumului de droguri.
-Oferirea de servicii accesibile de consiliere și reabilitare pentru tinerii afectați de consumul de droguri și pentru familiile acestora.
-Promovarea și susținerea activităților recreative și sportive care pot oferi tinerilor alternative sănătoase și constructive de petrecere a timpului liber.
-Colaborarea cu ONG-urile specializate în prevenirea și tratarea dependenței de droguri pentru a dezvolta inițiative comune și pentru a beneficia de expertiza acestora.
Întărirea măsurilor de securitate în zonele cu risc ridicat de consum și trafic de droguri, prin implicarea activă a Poliției Locale.
Împreună putem ține sub control acest fenomen și mă bucur să am în echipa mea un profesionist cu o așa expertiză și vechime în lupta cu drogurile.