New Profesional Consult 930 x 122

autostrada

Mobilizare fără precedent pentru autostrada Pitești – Sibiu!

Mobilizare fără precedent pentru autostrada Pitești – Sibiu!

Citiți și: Impact violent pe Autostradă: Hyundai transformat într-o epavă!

Constructorul Porr a adus 60 de specialiști din Austria pentru lucrări la tunelul ce urmează să fie construit pe secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu – Pitești (A1), potrivit secretarului de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

În lungime de 1,3 kilometri, acest tunel va fi primul construit din autostrada transcarpatică.

Citiți și: Se construiește un nou lot din această autostradă

„Am fost pe șantierul Secțiunii 4 Tigveni – Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu – Pitești, în locul în care a început construirea primului tunel din această autostradă, care va traversa munții Carpați”, a transmis oficialul din Transporturi pe pagina proprie de Facebook.

Tunelul are o lungime de 1,3 km și este format din 2 galerii principale separate, una pentru fiecare sens de mers. Va fi realizat în conformitate cu normativele și directivele europene, iar printre particularități regăsim:

– câte 2 benzi pe sens și acostamente

– sistem de ventilație

– sistem de evacuare

– iluminat public

– sistem de comunicare

– câte o clădire la intrare și ieșire, pentru controlul și operarea tunelului.

Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș are o lungime de circa 10 km, iar pe această secțiune vor fi realizate 13 lucrări de artă, dintre care 12 poduri, pasaje și viaducte, cel mai lung viaduct fiind de 630 de metri.

Cuprinde și construcția unui nod rutier la Țigveni, unde va face conexiunea cu Secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu – Pitești.

Detalii, AICI – Autostrada Sibiu – Pitești: 60 specialiști aduși din Austria pentru primul tunel din autostrada care va traversa Carpații

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90