Donaris 930 x 122

concediu

Modificare fără precedent! Concediul de creștere a copilului, scurtat

Modificare fără precedent! Concediul de creștere a copilului, scurtat

Citiți și: Un nou tip de concediu. În 2024, angajații au acest drept, iar patronul plătește

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) cere modificări semnificative în ceea ce privește concediul oferit mamelor după naștere în România.

Oficialii OCDE și Ministerul Muncii au subliniat importanța revenirii rapide a mamelor pe piața muncii.

Citiți și: Atenție! Urșii nu își iau concediu!

Conform declarațiilor oficiale, este recomandat ca mamele să revină la muncă într-un timp relativ scurt după naștere.

Modificare fără precedent! Concediul de creștere a copilului, scurtat

Ministerul Muncii a afirmat că oferă stimulente și sprijin pentru a facilita acest proces și a încuraja mamele să se întoarcă la muncă rapid.

„România acordă stimulente de inserţie pentru încurajarea celor care se întorc mai devreme la lucru. Valoarea stimulentului pentru cei care se întorc până când bebeluşul împlineşte 6 luni este de 1.500 de lei, iar după 6 luni, 650 de lei”, a declarat Raul Giuglea, purtător de cuvânt, Ministerul Muncii.

Aceste propuneri vin în contextul în care OCDE evidențiază importanța egalității de gen și a participării active a femeilor pe piața muncii.

Prin modificările propuse, se urmărește să se asigure un echilibru între nevoile mamei și integrarea lor rapidă în viața profesională.

Conform noii legi a pensiilor, femeile care au copii se pot pensiona mai repede. Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică susține că și această măsură ar trebui eliminată, conform infofinanciar.ro

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90