EcoMoto 930×122

cfr

Nesimțire marca CFR: Jungla din inima Piteștiului!

Nesimțire marca CFR: Jungla din inima Piteștiului!

Citiți și: S-au trezit cu poliția pe cap!

Administrația locală din municipiul Pitești face eforturi considerabile pentru a menține orașul la un nivel cât mai ridicat de curățenie, iar spațiile verzi de pe domeniul public sunt atent îngrijite.

Din păcate, administrația locală este legată de mâini și de picioare când vine vorba despre proprietățile private.

În afara unei sancțiuni care constă în suprataxarea proprietății (se aplică un impozit de 500% față de nivelul normal pentru proprietățile neîngrijite, clădiri sau terenuri), Primăria Pitești nu poate interveni să facă, de exemplu, curățenie.

Citiți și: Ceferiștii declanșează greva! Călătorii vor fi afectați

Așa se face că Piteștiul s-a ales fix pe mijlocul său cu o veritabilă junglă!

Nesimțire marca CFR: Jungla din inima Piteștiului!

De o parte și de alta a căii ferate care traversează Piteștiul din Prundu spre Bascov, în multe zone vegetația a crescut necontrolat, ,,încurajată” și de precipitațiile abundente din ultima vreme.

CFR – care este proprietarul terenurilor din zona căilor ferate – nu se obosește să facă mare lucru.

Și, uite așa, cine merge de-a lungul căii ferate vede o veritabilă junglă, cu rugi, copăcei, ierburi înalte, dar și gunoaie, și cu o ,,populație” fascinantă de șopârle, șobolani, șerpi și gângănii de tot felul.

Când administrația locală vrea să construiască ceva aproape de calea ferată, cum a fost cazul pasajului de la Podul Viilor, CFR cere avize peste avize și taxe peste taxe.

Când vine vorba să își îndeplinească obligația minimă de a menține curate proprietățile pe care le deține, CFR se face că plouă…

Eco moto 555×222

Comentarii

6 comentarii

  • Titi spune:

    Primăria Pitești ar trebui, în primul rand , sa repare drumurile, sa ridice gurile de canal la nivelul carosabilului…și apoi sa dea vina pe alții ca nu fac curat. Gentea nu.vede drumurile…în zona ITM, spre Dumbravei, ,numai drum de Pitesti nu este…

  • Ilie spune:

    să înțeleg ca primaria vrea să faca curat dar nu este lăsată de cfr ca vin ei cu poliția si îi ceartă,pe bune?!.si treaba cu 500%impozit:ok dai amenda asta dar ce faci cu bani?,te duci tu primarie si faci curat pe locul respectiv ,sau doar incasezi banii,iar cu bani primiti faci altceva si nu ceea ce trebuie

  • Maria spune:

    Nu știu pe unde e mai periculos să treci, pe trotuarul de la baza taluzului sau pe partea carosabilă a străzilor din Pitești, pentru că trotuarele sunt ocupate complet de mașini parcate. Aș vrea să îl văd pe dl. primar mergând pe marginea străzii cu un cărucior cu copil mic în el, în timp ce o mulțime de mașini trec pe stradă cu viteză și cu șoferi nervoși ce claxonează, de parcă mergi pe acolo că așa vrei tu…

  • claudiu spune:

    nu sunt gunoaie, jungla e frumoasa lasati-o asa.

  • Cata spune:

    O oaza de verdeata in jungla de praf si gropi a orasului!

  • Gicu spune:

    Niște prăpădiți, și ăia și ăia…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90