930×122 CUMPANA 5

amenda

Nesimțirea l-a costat scump pe un argeșean care și-a aruncat gunoiul în pădure

Nesimțirea l-a costat scump pe un argeșean care și-a aruncat gunoiul în pădure

Citiți și: Amenda pentru graffitiuri va crește de până la 12 ori

În această după-amiază, o patrulă de jandarmerie care executa o acțiune punctuală pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza comunei Dobrești a depistat un bărbat în vârstă de 54 de ani, din aceeași comună, în timp ce se afla pe un drum forestier având un atelaj încărcat cu gunoi menajer.

Citiți și: Argeș: Avertisment în loc de amendă pentru nepurtarea măștii de protecție

Bărbatul apucase să arunce o parte a gunoiului, iar la vederea jandarmilor a încercat să părăsească zona, fiind imediat interceptat și oprit.

Pentru fapta sa, jandarmii i-au aplicat bărbatului o sancțiune contravențională în valoare de 1000 de lei, în conformitate cu prevederile legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, totodată fiind obligat să strângă tot ce aruncase în pădure.

Pe timpul aceleiași acțiuni, jandarmii au mai depistat un bărbat din comuna Beleți-Negrești, care se folosea de un vehicul motorizat pentru a transporta deșeuri rezultate din construcții. La momentul interceptării de către jandarmi, bărbatul aruncase o parte a deșeurilor pe malul Râului Cârcinov, fapt pentru care a fost sancționat contravențional și obligat să aducă terenul în starea inițială.

Prin atribuțiile ce-i revin, Jandarmeria Română are datoria de a veghea asupra protecției mediului înconjurător și, pe această cale, transmitem cetățenilor că astfel de fapte vor fi pedepsite conform legii.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3