930×122 CAPRA 5

ajutoare financiare

Noi ajutoare financiare de la stat!

Noi ajutoare financiare de la stat!

Citiți și: Se dau bani de la stat pentru argeșeni! Până la 200.000 de euro!

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (MFTES) a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern care prevede aprobarea a trei programe din domeniile politicilor familiale, tineretului și drepturilor copilului.

Primul dintre acestea, intitulat ”Un copil, un zâmbet”, prevede acordarea de sprijin financiar copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, în vederea acoperirii investigațiilor, tratamentelor și consultațiilor stomatologice.

Citiți și: Atenție! Se dau bani de la stat!

Propunerea ministerului prevede o sumă de 1.500 de lei acordată lunar copiilor cetățeni români care provin din familii ale căror venituri care nu depășesc 8.000 de lei pe lună.

Cel de-al doilea program propus de MFTES este intitulat ”Materna” și propunerea acordarea unui ajutor financiar de maximum 2500 lei acordabil femeilor însărcinate, după intrarea în cea de-a zecea săptămână de sarcină.

Suma respectivă, defalcată în două tranșe, ar urma să fie alocată cu scopul de a acoperi cheltuielile ocazionate de tratamente și investigații medicale nedecontate de sistemul de sistemul de asigurări de sănătate.

Și în cazul acestui program bugetul a fost stabilit prin înmulțirea sumei alocate cu numărul de beneficiari pe care își propune să îi aibă dar, fiind vorba de o sumă fixă, nu au fost făcute erori de estimare a impactului bugetar.

În ceea ce privește cel de-al treilea program propus de MFTES, denumit ”Educație pentru toți”, acesta ar presupune, în cazul în care propunerea ministerului va ajunge să fie aplicată, acordarea unui ajutor de 1.500 lei lunar copiilor cu vârste de până la 11 ani, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de contractarea unor servicii de tip after school.

Acordarea acestui sprijin este condiționată de același plafon maximal de venituri per familie (8000 lei/lunar), de cetățenia română a cel puțin uni părinte, de nesuprapunera cu alte ajutoare similare acordate de la bugetele locale.

Detalii, AICI

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3