Donaris 930 x 122

angajati

Noi drepturi pentru angajați!

Noi drepturi pentru angajați!

Citiți și: Interzis pentru toți angajatorii! Nu le pot face asta salariaților!

Atât Codul Muncii din România, cât și numeroase alte acte normative au fost recent modificate, potrivit specialiștilor din partea Deloitte România, citați de infofinanciar.ro.

Astfel, cu aceste schimbări noi, au fost introduse drepturi suplimentare în cazul angajaților.

Citiți și: 10 zile libere în plus pentru toți angajații. S-a dat lege

În acest fel, sunt vizate regulile de acordare a concediului paternal, adică pentru tați, după ce parteneră sau soția acestora a dat naștere unui copil, iar părintele patern alege să stea acasă o anumită perioadă de timp pentru a avea grijă de cel mic. Prin aceste schimbări ale Codului Muncii, această perioadă s-a majorat, potrivit sursei citate.

Acum, angajații de sex masculin au dreptul la o perioadă mai lungă de timp pentru a-și crește copilul nou-născut, iar în tot acest timp să absenteze de la locul de muncă, asta în cazul unor anumite situații neprevăzute, mai precizează sursa mai sus citată.

Aceste măsuri noi au fost acum adoptate de către Codul Muncii din țara noastră în scopul de a transpune în legislația românească prevederile a două directive ale UE.

Detalii, AICI

Foto: Playtech.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA