NOR CURIER 930X122

absente

Noi reguli pentru elevii din clasele primare!

Statutul elevului a fost modificat de Ministerul Educației, ordinul fiind deja publicat în Monitorul Oficial. Potrivit documentului, și elevilor din învățământul primar li se poate scădea calificativul la purtare.

Citiți și: Amendă uriașă dacă elevii lipsesc fără motiv serios de la școală!

Articolul 27,  alineatul I, al ordinului de ministru nr. 3.797 pentru modificarea şi completarea Statutului elevului, prevede că:

Pentru toţi elevii din învăţământul primar, la fiecare 20 de absenţe nejustificate pe an şcolar din totalul orelor de studiu sau la 10% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an şcolar la o disciplină de studiu, va fi scăzut calificativul la purtare, gradual, de la Foarte bine la Bine, Suficient, Insuficient.

Citiți și: Avertisment pentru toți profesorii

Înainte de această schimbare, Statutul elevului nu prevedea această sancțiune și pentru elevii din clasele Pregătitoare, potrivit edupedu.ro

De asemenea, pentru toţi elevii din învăţământul gimnazial şi liceal, se precizează ca la fiecare 20 de absenţe nejustificate pe an şcolar din totalul orelor de studiu sau la 10% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an şcolar la o disciplină de studiu/modul de specialitate, va fi scăzută nota la purtare cu câte un punct.

Foto principal: descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • . spune:

    Atat de mulți foști colegi ar fi trebuit sa aiba nota 4 la purtare…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90