930×122 CAPRA 5

animale

Noi reguli pentru proprietarii de animale! Amenzi drastice!

Noi reguli pentru proprietarii de animale! Amenzi drastice!

Citiți și: Codul Rutier 2024. Amendă de până la 2.900 de lei pentru șoferii care transportă așa ceva

Un proiect de ordonanță aflat în dezbatere publică pe pagina de internet a Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) va impune identificarea și înregistrarea mai multor specii de animale decât o face legislația aflată în vigoare în momentul de față.

Astfel, pe lângă porci, oi, capre vite și cai, noua normă va impune aceeași procedură și pentru cămile, reni, păsări captive, câini, pisici și dihori.

Citiți și: Atenție, șoferi! Amendă usturătoare pentru acest tip de transport!

De asemenea, documentul aduce în legislație noi metode de marcare a animalelor.

Pe viitor, circulația pe teritoriul României a animalelor nemarcate va fi interzisă, iar nerespectarea noilor reguli va putea fi sancționată cu amenzi de până la 50.000 de lei.

Animalele la care se referă norma sunt cele ținute în captivitate, inclusiv cele ținute în captivitate pentru spectacole, curse, expoziții, concursuri, reproducție sau vânzare, excepție de la regula introdusă de această normă fiind păsările de curte.

Noile obligații ale proprietarilor sunt legate de identificarea și înregistrarea animalelor în Sistemul Național de Identificare și Înregistrare a Animalelor (SNIIA).

Noi reguli pentru proprietarii de animale! Amenzi drastice!

În plus, ei trebuie să achiziționeze mijloace oficiale de identificare, să notifice mișcările și evenimentele intervenite cu privire la animale/

În același timp, trebuie să prezinte documente de circulație și de identificare la solicitarea autorităților competente și să respecte normele de biosecuritate și bunăstarea animalelor.

Proprietarii animalelor de companie trebuie să știe că pisicile, câinii și dihorii neidentificați și neînregistrați aflate în spațiile publice vor fi considerate animale fără stăpân și vor fi tratate conform prevederilor legislației în vigoare referitoare la acestea.

Identificarea și înregistrarea animalelor va intra în responsabilitatea deținătorilor lor și se va face de către medici veterinari cu drept de liberă practică, iar costurile pe care le implică respectarea acestor obligații vor cădea în sarcina proprietarilor.

Mai mult, nerespectarea acestor măsuri va face ca transportarea animalelor neînregistrate să fie interzisă.

Detalii, AICI 

Foto: Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90