NOR CURIER 930X122

gaz

Noutate absolută la Dacia!

Noutate absolută la Dacia!

Citiți și: Anunț major pentru cei care au astfel de centrale termice!

Uzina Automobile Dacia și-ar putea reduce costurile operaționale după ce, de săptămâna trecută operează un sistem de distribuție închis de gaze naturale.

Asta se întâmplă în contextul actualei crize a gazelor de la nivelul Uniunii Europene (UE), aflată în căutarea de surse alternative celor rusești, relevă datele analizate de Profit.ro.

Citiți și: Exclusiv. Doliu la Uzina Dacia! A făcut infarct și a murit dimineață, la schimbul 1

Potrivit legislației, “sistemul de distribuție închis este acel sistem prin care se distribuie gaze naturale într-o zonă industrială, comercială sau de servicii comune, limitată din punct de vedere geografic, și care nu alimentează clienții casnici, dacă, din rațiuni de organizare tehnologică, activitățile derulate de utilizatorii sistemului respectiv sunt integrate sau sistemul respectiv asigură gazele naturale în principal către proprietarul sistemului, operatorul sistemului sau un operator economic afiliat acestora”.

În urmă cu 6 ani, în mai 2017, ANRE adoptase o decizie privind acordarea autorizației de înființare a instalațiilor de gaze naturale comprimate pentru vehicule – GNC societății Automobile-Dacia SA, instalații care urmau a fi amplasate la Mioveni.

Compania pare că a renunțat la această idee, în prezent producând doar vehicule cu GPL, motorizarea acestora fiind însă externalizată.

Detalii, AICI

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90