EcoMoto 930×122

inundatii

Nu am scăpat de inundaţii. Comisie pentru evaluarea pagubelor în Argeş

Prefectura Argeş anunţă că județul Argeș se află, în continuare, sub avertizare de COD GALBEN ȘI COD PORTOCALIU, fenomenele vizate constând în scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, până pe data de 22.07.2021 ora 16:00.

Citiți și: Argeș! Alertă de inundații!

„Urmare a raportului operativ primit la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș în data de 20.07.2021, se organizează o comisie pentru evaluarea pagubelor, în data de 22.07.2021 în comuna Braduleț”, a transmis Instituţia Prefectului Argeş.

În ultimele 24 de ore, pompierii ISU Argeş au intervenit în mai multe localităţi pentru evacuarea apelor care au pătruns în gospodăriile oamenilor. Iar în zonele turistice s-a intervenit pentru evacuarea unor persoane blocate din cauza viiturilor.

Citiți și: Atenție: Anunț de vreme severă IMEDIATĂ! Ce se întâmplă!

Cea mai amplă acţiune a fost la Voina.

„Prin Hotărârea nr. 5 din 20.07.2021, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al UAT comuna Lerești, s-a dispus evacuarea persoanelor, a corturilor și rulotelor din zona Voina pe cursul Râului Târgului în amonte de Barajul Râușor. Astfel, au fost evacuate 60 de persoane care au fost cazate la Cabana Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea și la Târgul Săptămânal Lerești. Din totalul de 84 de rulote campate în zonă, 60 de rulote au rămas campate fără persoane”, precizează Prefectura Argeş

Au mai fost înregistrate pagube în comuna Lerești, unde, din cauza erodării malului Râului Târgului, zona cabana Voina – Zona cabana Cuca, drumul a fost blocat de viitură. Au fost evacuați 5 adulți și 4 minori, fără autovehicule, aceștia vor fi cazați la o cabană din zonă până se vor retrage apele.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90