930×122 CAPRA 5

permis

O nouă limită de vârstă pentru permisul auto!

O nouă limită de vârstă pentru permisul auto!

Citiți și: Este oficial! Atât se stă acum pentru proba de traseu, în fiecare oraș

Uniunea Europeană propune o serie de modificări în domeniul legislației rutiere, iar una dintre măsurile analizate prevede ca, după vârsta de 70 de ani, valabilitatea permisului auto să fie limitată.

După ce depășesc acest prag, șoferii ar urma să primească dreptul de a conduce doar pentru o scurtă perioadă.

Citiți și: Anunț important pentru cei care vor să obțină permisul de conducere!

Una dintre propunerile Comisiei Europene este ca valabilitatea permisului auto să fie de 15 ani.

Nu 10 ani, cum este acum în România.

Iar în cazul șoferilor profesioniști, valabilitatea să fie de cel mult 5 ani.

O nouă limită de vârstă pentru permisul auto!

Pe de altă parte, după vârsta de 70 de ani, valabilitatea permisului va fi de doar 1 an.

Apoi, pentru a-l reînnoi, posesorul va trebui să efectueze o serie de controale medicale.

În prezent, legislația din țara noastră nu stabilește o vârstă limită.

Practic, poți conduce până la orice vârstă, atâta timp cât permisul de conducere este valabil.

Valabilitatea carnetului de șofer este de 10 ani în România. Iar pentru a-l reînnoi, trebuie să susții o serie de examene medicale.

Dacă propunerea Comisiei Europene va fi adoptată, atunci România va avea 4 ani la dispoziție să implementeze noile reguli.

Detalii, AICI

NOR CURIER 555×222

Comentarii

21 de comentarii

  • Alecse spune:

    Dacă e vorba de procentul de accidente în care sunt implicați cei în vârstă, pai sigur este mult mai mic decât cel al tinerilor ! Din păcate!

  • Dominciuc Nicolai spune:

    Care sunt datele ce au stat la baza acestei propuneri? S-a facut un studiu pentru a stabili principalele cauze ale accidentelor de circulație. Ce pondere au accidentele rutiere grave comise de persoane de peste 70 ani?

  • IM spune:

    Ne menajează! Grijă deosebita fata de seniorii Europei. Parcă și Budai avea în gură ” seniorii nostri” mereu.

  • Barbu Ileana spune:

    Controle medicale in fiecare an pentru toate varstele…lumea a luat o razna…mai ales ca tot sunt tot felul de experimente pe omenire.

  • Vasile spune:

    Au rezolvat toate problemele din trafic:
    cati drogați și bețivi de peste 70 ani au găsit…nici unul.
    Restul ….e tăcere….de scârbă!!!!

  • Cosmin Pasarica spune:

    Care este procentul accidentelor produse de șoferii peste 70 de ani comparativ cu cel al șoferilor între 18 și 30 de ani?

  • Urssu spune:

    este pur financiara propunerea!! anual se vor incasa bani,!!!
    taxa fise medicală+taxa permis+ alte taxe

  • Ana Rotar spune:

    La vârsta de peste 70de ani ai mai multa nevoie sa te deplasezi cu un autovehicul,sa nu depinzi de ajutoare,dar în alte țări europene am văzut că se pot conduce de către vârstnici mașini mici(papa mobilul)ceva de genul.sau UE după o viață de munca ne vrea luată toată pensia și toate drepturile.sa reînnoiești permisul anual e ridicol.

  • Vochescu Gheorghe spune:

    Gheorghe eu aș testa în fie care lună pe toți cei care fac legi tâmpite, împotriva celor bătrâni și a celor nevoiași de a li se mai pune câte o taxă în plus.Nu îi mai satură DUMNEZEU. Dorm în parlament,nu plătesc impozite, îi hrănește POPORU se plimbă pe banii statului…Vor plăti ei cât de curând.

  • Cristi spune:

    O aberației . Organele abilitate ale statului , sa pună in vederea medicilor de familie , sa sesizeze organele de Politie , in cazul in care , o persoana obține un certificat medical pt ,, probleme medicale la cap ’’ , sa i se interzică dreptul de a mai deține permis de conducere !

  • Titi spune:

    Odată ce lumea aceasta a ajuns să fie condusă de unii ca: Bideu,Macron,Inversu'(Canada),Vonderlyne și alte specimene de felul ăsta,ne mai mirăm de astfel de concepții?

  • Niculina Efrim spune:

    De acord cu tot ce au spus cei de mai sus!!! Ginditi-va ca șoferii in virsta sint conștienți ca in momentul cind nu mai pot conduce se vor retrage singuri, nu le trebuie legi!!! Mulțumesc

  • D.Gabriel spune:

    Că este procentul accidentelor celor peste 70de ani?Dar al drogaților și a alcoolicilor pina in 70de ani.Examenele medicale trebuie sa fie anual la cei pina in 60 de ani acolo sunt ponderea accidentelor .

  • Nicolae spune:

    care sunt staticile care stau la baza acestor decizi?
    cei peste 70 de ani conduc mult mai prudent decat ori categorie de varsta,consuma cu siguranta mùlt mai putin droguri si alcool.
    Fara noima se fac toate.

  • Vasile spune:

    Când un om în vârstă simte că nu este capabil să conducă,se retrage singur!. Nu se urcă la volan!.Când unul este beat sau drogat,atunci devine impulsiv și nu va putea aprecia pericolul.Tot ce este nociv în occident a fost preluat de o proporție importanta din generația tânără din țara !!!.

  • Rodica spune:

    Chiar credeți ca seniorii sunt o problema- n trafic ? Gresit ; problema majora sunt drogații , astia trb restrictionați / eliminați din trafic . Un cetatean de 70 ani si peste , are nevoie de transport personal din motive obiective , mai ales cand nu are pe nimeni sa- l ajute , iar de taxi , la pensiile actuale , nu se poate gandi / nu- si permite si atunci !!!

  • Tudor Eugen spune:

    vârstnicii peste 70 ani nu stau toată ziua în mașini ca cei tineri care aleargă de dimineață până dimineața următoare la partiuri și alte întruniri stropite din belșug cu alcool sau afumate cu marijuanei., sau inspirând cocaina. Masurile trebuiesc luate ptr a stopa consumul abuziv și nu după ce se întâmplă nenorocirile ce se întâmplă pe șoselele noastre.

  • Ana spune:

    Nu noi batranii, suntem o proplema in trafic. Noi circulam mai incet tocmai ca sa fim si noi si ceilalti in siguranta. Asta deranjeaja insa multe persoane din trafic. Nimeni nu mai are rabdare.
    Dece va grabiti atat de tare?
    Capatul il stim cu totii, vreti cu tot dinadinsul sa ajungeti la el? Una, doua, ajungeti la batranete.
    Se incearca de niste ani ca noi batranii sa fim desfiintati.
    La noi, cam de atunci de cand am fost facuti de un fost presedinte „”asistati sociali”
    In spitale si in clinici asistentii medicali tipa la noi ca si cand ne-am pierdut toti mintile. Medicii nu le spun nimic. Acum ne e luat si dreptul la condus! Cum ne mai facem aprovizionarea? Cum ajungem la medic? Cu taxiul? De unde bani pt taxi ? Din pensiile noastre „NESIMTIT” de mici? As vrea ca macar nepotii mei sa apuce in tara asta, timpul cad vor fi legi corecte pt toata lumea. Sa nu mai existe privilegiati si oameni de rand. Doar oameni! Doar cetateni.
    Ce traim noi acum, in Romania, nu e democratie! Sper sa ajunga si la noi la un moment dat.

  • Andronie Grigore spune:

    Ăștia, după câtă minte au în cap, sunt capabili să dea o lege că, dacă ai împlinit vârsta de 70 de ani să fi îngropat de viu..
    Niște nemernici ordinări…

  • Andronie Grigore spune:

    Ăștia, după câtă minte au în cap, sunt capabili să dea o lege că, dacă ai împlinit vârsta de 70 de ani să fi îngropat de viu..
    Niște oameni fără pic de logică….

  • Radulescu Dan spune:

    ok mai exista notiunea de discriminare???Asta este discriminare pe fata sa faci diferenta pe categorii de varsta si în primul rand sa vedem statisticile cu accidente pe grupe de varsta.MI ai curajul sa aplici asa o aberatie Parlament si guvern promulgati asa o mizerie cand voi toti sunteti in jurul varstei de 70

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3