930×122 CAPRA 5

FUMĂTORI

O nouă lovitură dură pentru fumători!

O nouă lovitură dură pentru fumători!

Citiți și: Lovitură dură pentru fumători!

Utilizatorii produselor moderne pe bază de tutun sau nicotină ar urma să primească și ei interzis la fumat în spațiile închise.

Printr-o recentă propunere legislativă, parlamentarii urmăresc să extindă actualele interdicții aplicabile produselor clasice din tutun și la utilizarea dispozitivelor moderne de fumat, precum cele care au la bază tehnologia de încălzire a tutunului și țigaretele electronice, arată Avocatnet.ro.

Citiți și: Argeș. Bărbat încătușat! Ce i-au găsit polițiștii în mașină!

Legea privind prevenirea și combaterea efectelor consumului de tutun ar putea fi, astfel, modificată în scopul prevenirii creșterii numărului de fumători, mai ales tineri, în România.

Astfel, potrivit propunerii legislative care trebuie să treacă de votul parlamentarilor pentru a se aplica, noile reglementări principale sunt:

interzicerea utilizării produselor similare celor din tutun în spații publice (instituții, magazine, restaurante, unități de învățământ, mijloace de transport în comun, avioane etc.)

interzicerea comercializării produselor similare celor din tutun în spații din vecinătatea școlilor, în locuri de joacă pentru copii etc.

interzicerea publicității produselor similare celor din tutun prin pancarte, în săli de spectacol, în magazine etc.

interzicerea promovării prin sponsorizări a noilor produse de fumat în spațiul public, mai puțin în punctele comerciale care au această destinație

interzicerea fumatului (prin orice fel de produs – țigară, țigară electronică, dispozitiv de încălzire a tutunului) în interiorul autovehiculelor unde se află copii și femei însărcinate.

Detalii, AICI – Țigările electronice, inclusiv cele cu tutun încălzit, ar putea fi interzise în spațiile publiceAICI – Țigările electronice, inclusiv cele cu tutun încălzit, ar putea fi interzise în spațiile publice

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • Andrei spune:

    Ce lovitura. Se fumează in interior peste tot prin oraș, au făcut așa zisele terase închise unde este fumul mai rău ca înainte. Așa ca legile sunt făcute sa fie încălcate nu respectate ca de cei care dețin barurile sunt și sifoane la poliție

  • Sorin spune:

    Nu exista terase pt fumatori decat daca au spatii deschise in interor orice dispozitiv trebuie interzis la fel si vanzarea tigarilor in orice magazin alimentar daca tot pun taxe pe zahar etc sa puna una mai speciala si pe nociv.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90