930×122 CAPRA 5

categoria B

S-a decis! Toți șoferii cu permis categoria B vor face asta!

Oficial: S-a decis! Toți șoferii cu permis categoria B vor face asta!

Citiți și: Este oficial! Atât se stă acum pentru proba de traseu, în fiecare oraș

Curtea Constituțională a României a dat undă verde unei hotărâri ce va aduce schimbări semnificative în peisajul rutier al țării.

Miercuri, a fost respinsă ca neîntemeiată sesizarea depusă de Președintele Klaus Iohannis privind ordonanța de urgență ce permite posesorilor de permis categoria B să conducă scutere.

Citiți și: Anunț important pentru cei care vor să obțină permisul de conducere!

Această decizie deschide drumul pentru aplicarea noilor reguli ce vizează extinderea valabilității permiselor de conducere pentru o categorie mai largă de vehicule.

Legea trimisă către promulgare completează OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, permite posesorilor de permise categoria B să conducă motociclete cu transmisie automată, cu cilindree maximă de 125 cmc, putere maximă de 11 kW și un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, încadrându-se astfel în categoria A1.

Oficial: S-a decis! Toți șoferii cu permis categoria B vor face asta!

Această măsură va fi aplicabilă doar sub anumite condiții, astfel încât să se asigure siguranța și competența conducătorilor auto.

Condițiile impuse de noua lege sunt clare și precise.

Pentru a conduce motociclete în aceste condiții, șoferii deținători de permis categoria B trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 Experiență de conducere:

O condiție esențială este deținerea unei experiențe de cel puțin 2 ani de conducere pentru categoria de vehicule B.

Aceasta este menită să asigure că cei care conduc motociclete sunt deja familiarizați cu regulile și practicile de conducere pe drumurile publice.

Absolvirea unui curs de pregătire practică:

De asemenea, acești șoferi trebuie să facă dovada absolvirii unui curs de pregătire practică de minimum 10 ore.

Cursul trebuie desfășurat în cadrul unei unități autorizate de pregătire a conducătorilor de vehicule.

Pentru a asigura respectarea acestor cerințe și pentru a monitoriza corespunzător activitatea în domeniu, autoritățile vor introduce un sistem riguros de verificare și înregistrare a absolvirii cursurilor de pregătire, precum și a experienței de conducere a șoferilor categoria B.

Detalii, AICI.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90