930×122 CAPRA 5

anchete

OFICIALII TEDDY CARE INVOCĂ „DEZINFORMAREA ȘI SPECULAȚIILE” ÎN SCANDALUL COPILULUI MORT

Cazul copilului de 4 ani şi 8 luni care a intrat în comă luni seara după o analgosedare la Clinica Teddy Care din Pitești și care, ulterior, în urma unui stop cardiac, a murit la Spitalul „Grigore Alexandrescu“ din Bucureşti a declanșat în Argeș mai multe anchete, niciuna finalizată până la această dată.

Citiți și: Patru copii prinși sub dărâmăturile unui internat prăbușit. Un băiat a decedat

Anchete în curs

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş, care a amendat clinica privată cu 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizaţia de funcţionare (și ulterior, după decesul copilului, i-a suspendat activitatea) a arătat că respectivul cabinet stomatologic nu avea voie să efectueze anestezie generală pentru că unitatea nu deține o secţie specializată.

Citiți și: Înfiorător! Copil de 9 ani a murit în fața părinților căzând cu bicicleta

Reprezentanții Teddy Care spun că n-au înțeles ce s-a întâmplat

Concluziile DSP Argeș au contrazis comunicatul de presă al clinicii, care sugera că este autorizată pentru astfel de proceduri.

În plină anchetă polivalentă, oficialii clinicii vorbesc de dezinformare, speculații și goană după senzațional.

„Știm că toată lumea așteaptă o reacție de la noi și, mai mult decât orice, ne dorim să înțelegeți că ne este la fel de greu ca fiecăruia dintre dvs. să înțelegem și să acceptam ceea ce s-a întâmplat în clinica noastră. O clinică în care sunt tratați și copiii noștri, ai colegilor, prietenilor și cunoștințelor noastre.

Înainte de toate, suntem oameni și părinți – de aceea ceea ce s-a întâmplat în casa noastră este atât de dureros, de greu de acceptat, atât de greu de trăit și de înțeles. În aceste momente, gândurile și inimile noastre sunt, însă, alături de părinți, nu facem decât să ne rugăm să aibă putere și liniște.

Ne dorim mai mult decât oricine să înțelegem ce s-a întâmplat, așteptăm rezultatul investigațiilor și anchetelor în curs, sperăm din tot sufletul că vor aduce răspunsurile pe care toată lumea le așteaptă și că nu vor lăsa loc de alte interpretări. Căci, din păcate, până în acest moment, dezinformarea, speculațiile și goana după senzațional s-au dovedit o dată în plus mai importante decât căutarea adevărului.

Încă o dată vă rugăm să aveți toată încrederea că, în momentul în care vom avea toate datele, vom fi primii care vom dori să le facem publice. Până atunci, ne dorim să respectăm durerea părinților, alături de care suntem cu tot sufletul nostru”, este poziția clinicii, exprimată pe o rețea de socializare.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3