930×122 POSADA 5

ministerul educatiei

Orarul de iarnă în școli: ore și pauze mai scurte

Unele unități de învățământ din țară recurg la trecerea la orarul de iarnă, care presupune reducerea duratei cursurilor școlare, cât și a pauzelor.

Citiți și: Pitești. Elevi de la „Brătianu”: Se va fuma în băi sau în liceu, e mai rău!

Această practică este însă descurajată de Ministerul Educației. În contextul actual, nici măcar condițiile meteorologice nu pot fi un motiv întemeiat pentru trecerea la un astfel de orar, afirmă reprezentanții instituției.

Potrivit Ministerului Educației, în fundamentarea acestor decizii, școlile invocă art.11, alin. (8) din ROFUIP: „În situații speciale, pe o perioadă determinată, durata orelor de curs și a pauzelor poate fi modificată, la propunerea motivată a directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității de învățământ, cu informarea inspectoratului școlar.”

Citiți și: Pitești. Elev agresat de profesorul de sport! „Lucrurile au escaladat!”

Considerăm că, în condițiile meteorologice pe care le putem observa cu toții, o astfel de interpretare a cadrului legal este discreționară și inadecvată.

Date fiind pierderile în învățare generate de perioada pandemiei, orice MINUT de școală contează. De aceea, am trimis inspectoratelor școlare o adresă prin care am solicitat ca școlile să fie susținute să-și păstreze orarul normal, manifestându-ne dezaprobarea față de obiceiul trecerii la „programul de iarnă”.

Rugăm, pe această cale, directorii, profesorii, elevii și părinții să susțină apelul pe care l-am lansat și să depună toate eforturile, astfel încât să nu mai existe practici și acțiuni ce pot conduce la pierderi de învățare.”, mai transmite Ministerul Educației.

Foto: arhivă ePitești.ro/ descriptiv

Supernova_2022_januar_web_bannerji_555x222_ROM

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3