New Profesional Consult 930 x 122

ardere

Pedepse cu închisoarea pentru cei ce îngroapă, ard sau incendiază deșeuri

Cei ce îngroapă, ard sau incendiază deșeuri vor primi pedepse cu închisoarea

Citiți și: Bradu. Se oferă gratuit!

Pentru că arderea deșeurilor a devenit un fenomen de amploare în România, cei ce fac asta vor risca, așa cum apare într-un proiect pus în dezbaterea Senatului, să facă închisoare de până la trei ani, anunță Avocatnet.ro. Aceeași pedeapsă urmează să se aplice și celor care îngroapă sau incendiază deșeuri.

Proiectul de lege de la Senat introduce o nouă infracțiune în OUG 195/2005 privind protecţia mediului. Astfel, dacă pun în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală, îngroparea, arderea sau incendierea deşeurilor vor fi considerate infracțiuni.

Citiți și: E oficial! Amenzile sunt uriașe!

Aceste acțiuni vor fi pedepsite, așa cum stabilește proiectul de față, cu închisoare cuprinsă între șase luni și trei ani. Astfel, proiectul extinde lista actuală a infracțiunilor pentru care se pot da pedepse cu închisoarea de până la trei ani.

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Lautarescu spune:

    Pentru crimă împotriva naturii ar trebui o pedeapsă mult mai mare.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3