930×122 CAPRA 5

aer condiționat

Piteștenii în mare pericol. Ce s-a întâmplat în oraș

Piteștenii în mare pericol. Ce s-a întâmplat în oraș

Citiți și: Gata! Anunțul a fost făcut!

La orele amiezii, străzile din zona centrală a municipiului, sunt aproape pustii. Soarele, suveran, domină. Necruțător își trimite razele puternice peste urbe.

Totul a amorțit

Citiți și: Alertă METEO: Ninsori abundente și viscol în zone vaste! Argeșul printre ele

Nicio adiere de vânt, niciun petic de nor pe cer. Nici păsările nu mai zboară. Gălăgioșii pescăruși nu se mai aud. Pare totul amorțit. Întregul oraș e copleșit de caniculă.

39!

Termometrul de pe fațada unei farmacii arată 39 de grade Celsius! Asfaltul încins, pavelele calde. Pe arterele de circulație, rar trece câte-o mașină. În magazinele alimentare duduie lăzile frigorifice. Se vinde cel mai bine apa, răcoritoarele, înghețata. Și nelipsita bere rece.

Atenție, cardiaci!

Aerul pare irespirabil. Persoanele cu afecțiuni cardiace și pulmonare pot fi afectate. Sunt primii aflați în pericol. Dar nu numai ei, desigur. Oricine poate acuza o stare de rău pe asemenea ” pârjol” Mulți, grijulii, nu ies la ore critice din case.

Antidotul scump și…

Nu tuturor le dă mâna să dea fuga la magazinele cu aparate electrocasnice. Dispozitivele pentru aer condiționat costă câteva mii de de lei. În perspectiva încălzirii globale, verile vor fi tot mai greu de suportat. Producătorii de instalații de acest fel vor prospera.

…cel ieftin

Multe femei în vârstă apelează la soluția …clasică. Au pensiile mici. Nici gând de …aer condiționat. Dar ceva tot au găsit: evantaiul! Cu doar 5 lei își cumpără unul din piața Ceair. Vânzătorul spune că a crescut cererea în ultimile zile. Sunt persoane care cumpără și două bucăți. De teama scumpirilor. Plauzibil. După epuizarea stocului, vor fi aduse altele. Poate la alte prețuri.

Piteștenii în mare pericol. Ce s-a întâmplat în oraș

NOR CURIER 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Marius spune:

    👍👍👍👍👍

  • Dolly spune:

    și pe lîngă toate acestea Prefectura,adică Tovarășii care conduc Consiliul județean au instalat pe clădire un aparat care ne aduce aminte de Gradina Zoologică..
    Nu numai că este enervant,este zgomotul acela pină seara tirziu,dar la unele persoane chiar dace foarte râu…
    Eu fac tratament pentru un tinitus de 10 ani ,iar acest zgomot îmi face f.f.f.rau.
    Nu exista nici o explicație,absolut nimic…
    Nu de aleata dar în nici o localitate italiana cu păsări pe cladiri nu s-au demolat,nu au cazut,nu s-au închis,nu s-au terminat,ba unele fac parte din Patrimoniul UNESCO.
    Deci…desființarea acelei aberații de ie Consiliul județean.

  • Gabriel spune:

    Ce compunere frumoasa, plina de metafore si epitete!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3