Kaia 930 x 120

alexandru goleșteanu

Pitești. Ce s-a întâmplat la Spitalul Județean este aproape o minune

Pitești. Ce s-a întâmplat la Spitalul Județean este aproape o minune

Citiți și: Pitești: Spitalul Județean de Urgență angajează!

Viaţa unui femei de 77 de ani a fost salvată la Spitalul Județean de Urgență Pitești (SJUP) de către neurochirurgul Alexandru Goleșteanu.

Din echipa care a intervenit au făcut parte și colegi din Secția de Neurochirurgie, din Blocul Operator, dar și ATI.

Citiți și: Exclusiv| ÎPS Calinic, adus de urgență la Spitalul Județean din Pitești

„Pacienta în vârstă de 77 de ani, cu accident vascular cerebral hemoragic și hemiplegie dreapta, din alt județ, a ajuns la SJUP prin transfer de la o altă unitate medicală.

Pentru bolnavă, nici intervenția chirurgicală nu reprezenta o garanție că o să supraviețuiască. Fără aceasta, însă, risca să mai trăiasca una, cel mult, două zile, susține neurochirurgul. Din fericire, a riscat, iar medicul a făcut tot posibiliul să o salveze.

<<Prognosticul, după literatura de specialitate, era unul slab atât vital cât și neurologic. La 7 zile postoperator, pacienta recuperează în proporție bună paralizia și vorbește.

Pitești. Ce s-a întâmplat la Spitalul Județean este aproape o minune

Un miracol de care ne-am bucurat cu toții! Mulțumesc pentru colaborarea, implicarea și sacrificiul întregului colectiv din cadrul Blocului Operator, din secția ATI și Neurochirurgie>>, a declarat dr. Goleșteanu.

Născut la Iași, dr. Alexandru Goleșteanu a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, urmând studiile de doctorat în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior, specializarea Neurochirurgie.

Stagiile de practică le-a făcut în țară, la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar – Arseni, dar și în spitale din Germania, unde a și fost angajat.

La 1 august 2020, dr. Goleșteanu a ales să profeseze în cea mai importantă unitate medicală din județ, alături de “părintele” neurochirurgiei din Argeș, renumitul prof. dr. Mihai Popescu, atras fiind de condițiile moderne și aparatura medicală performantă din cadrul Secției de Neurochirurgie a SJUP.

“Să ai în mâinile tale un pacient cu prognostic rezervat și să îl readuci la viață asta înseamnă să pui suflet și toate cunoștințele asimilate până în acel moment în tratatea acelui caz.

Contează mult și evoluția post operatorie, precum și respectarea cu strictețe a indicațiilor medicale”, a completat tânărul neurochirurg, în vârstă de 36 de ani.

555 X 222 CAPRA
570 X 90 POSADA 3