NOR CURIER 930X122

cristian gentea

Pitești. Gentea: Mi-am dorit foarte mult un stadion la cele mai înalte standarde!

Recent, edilul Piteștiului, Cristian Gentea, a acordat un interviu postului Radio România Actualități în care a oferit detalii despre viitorul stadion din Trivale.

Citiți și: Așa arată un liceu din Pitești! Investiție de milioane de lei

Gentea e explicat care au fost începuturile proiectului și cum s-a ajuns, în prezent, la stadiul actual:

„Mi-am dorit foarte mult un stadion la cele mai înalte standarde”

La Compania Națională de Investiții, pe 18 aprilie 2017, a existat o adresă comună între UAT Pitești și Consiliul Județean pentru reabilitarea Stadionului Nicolae Dobrin, apoi, în 5 august 2020, UAT-ul a venit cu o altă adresă pentru schimbarea denumirii în modernizare și extindere stadion.

Citiți și: Cel mai mare campionat din Europa se ține la Pitești! Intrarea este gratuită

Se dorea demolarea tribunei a doua și construirea alteia noi, rămânea și gazonul, și pista de atletism, rămâneau pe poziție și, practic, exista o schimbare a părții oficiale și a scaunelor din tribună.

Apoi, când am venit primar, evident că mi-am dorit foarte mult să avem un stadion la cele mai înalte standarde, să avem un stadion fără pistă de atletism, conștienți fiind că va fi nevoie să realizăm un teren de altletism cu o pistă omologată la același nivel, așa cum spune legea, ceea ce vom și face, și atunci e bine de știut că în 24 martie 2021, am reușit să introducem în lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții construcția unui nou stadion. Deci, efectiv, un stadion absolut nou, cu demolarea celui vechi, deci, cu totul și cu totul altceva. Un stadion fără pistă, așa cum am și spus.

În perioada imediat următoare, Compania Națională de Investiții va trece la elaborarea caietului de sarcini. Din ce mi s-a spus, practic o perioadă de 2 luni de zile ar fi suficient pentru asta, și se va trece la procedura propriu-zisă de licitație.

Demolarea actualului stadion, în primăvară

Pe partea cealaltă, noi am depus deja la Ministerul Sportului docuemntația necesară elaborării proiectului de HG pentru demolarea actualului stadion și eu sper ca în cel mai scurt timp să avem o Hotărâre de Guvern și pentru demolare.

Dacă mă întrebați când anume va începe demolarea stadionului, eu estimez că undeva spre luna aprilie – mai, cel târziu. Acum depinde și unde ne vom situa noi la sfârșitul sezonului regulat și ce șanse vom avea ca să ne mai îndeplinim obiectivul. Se știe că cel puțin pentru următoarele două campionate noi ne vom muta la Mioveni. Pașii aceștia sunt, nu pot să vă dau date exace, dar în primăvara asta va începe demolarea actualului stadion. Eu sper că în campionatul 2025-2026 să fie gata, undeva în toamna anului 2025”, a spus Cristian Gentea la Radio România Actualități.

Amintim că recent Guvernul a aprobat o hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnic-economici în vederea realizării noului stadion „Nicolae Dobrin”. Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial.

Construcția noului stadion al lui FC Argeș va costa peste 100.000.000 de euro, banii fiind asigurați de la bugetul de stat.

Actualul stadion va fi demolat, în locul lui urmând să apară noua arenă. Aceasta urmează să aibă o capacitate de 15.200 de locuri și va fi de categoria UEFA 4, existând posibilitatea de a găzdui meciuri internaționale.

Construcția va avea 70.170 de metri pătrați din care peste 10.000 de metri pătrați vor fi destinați locurilor de parcare.

Arena va avea panouri solare, stații de încărcare pentru mașinile electrice, spații comerciale, 14 loje, 70 de locuri pentru mass-media, o sală multifuncțională pentru celelalte secții sportive ale clubului și în jur de 550 de locuri de parcare.

Totodată, terenurile pentru juniori vor fi relocate în spatele noii construcții.

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

6 comentarii

  • Eugen spune:

    Un spital nu-ți doreai ? Oamenii cu probleme majore sunt trimiși la București sau te miri pe unde prin tara. Trădători de neam și țară, rușine să vă fie, nu va ajungea Arena Pitești, un mastodont construit la fel pe fonduri guvernamentale. Oare noi cetățenii acestui oraș nu avem dreptul la decizii ? Dar interesele meschine nu țin cont de dorințele noastre.

  • johnny spune:

    Nu ne intereseaza ce ti-ai dorit tu. Daca iti doreai, trebuia sa il faci din banii tai. Trebuia sa faci ce isi doresc oamenii acestui oras.Ce ai facut tu acum, probabil (sper) ca vei vedea la urmatoarele alegeri.

  • Adi spune:

    Hai sa fim seriosi cate toalete ca cea din piata primariei intra in stadionul ala vorbesc pt ca nu mi vine sa cred cat a costat toaleta aia …

  • Cris spune:

    Gentea,ce faci cu Polivalenta, ca zace goală,degeaba. Nu joaca nici o echipa Pitestiului,acolo.Pe cand,ii lasi sa între?sau după ce mai tai panglica,inca odata?Sper,ca atunci cand stadionul va fi gata,sa nu mai fi primar.Vezi,poate o iei pe urmele lui Pendiuc.

  • Dan spune:

    Si cine va juca pe acest stadion de 100 mil.?
    F.C. Arges cu 1000 de spectatori?
    Bani aruncati. Peste 5ani o sa vedem stadionul in paragina pentru ca va fi prea scumpa intretinerea.

  • UN CETATEAN ADEVARAT AL PITESTIULUI spune:

    Zona industriala cand….locuri de munca ..reale care produc plus valoare ….?????
    Investitii in sistemul sanitar care e la pamant ?
    Investitii care sa rezolve problemele grave ale municipiului ?
    Ca tichie de margaritar vad ca se vrea ….pentru chel….
    Intelegem si noi ca se vrea ceva miere a fi linsa dar sa
    se si rezolve păroblemele reale ale cetatenilor….
    UN PIC DE VIZIUNE DL PRIMAR ….SE CERE DE LA DVS…
    LA NIVELUL DE PREGATIRE PE CARE IL AVETI ….
    HAIDUCIA O FACE ORICINE …CAND FACETI CURATENIE IN
    CURTEA DVS…..????

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90