New Profesional Consult 930 x 122

constantin căpităneanu

Pitești. Moment istoric, marcat de emoție, la Școala „Matei Basarab”

Moment istoric, marcat de emoție, la Școala „Matei Basarab” din Pitești.

Citiți și: Școala „Matei Basarab” scrie istorie! Spectacol cum rar se întâmplă

Un eveniment deosebit a avut loc ieri la Școala Gimnazială „Matei Basarab” din Pitești.

Citiți și: De pomină! Ce a făcut directoarea unei școli din Pitești

Observatorul astronomic școlar a primit numele Constantin Căpităneanu.

A fost primul astronom român din Principatele Unite și cel care a înființat în anul 1875 observatorul astronomic de la Iași, considerat a fi primul observator astronomic din România, precum și pe cel de la București, în anul 1877.

Profesorul universitar doctor Magda Stavinschi a vorbit în cadrul evenimentului despre această personalitate născută în Argeș.

Au mai luat cuvântul: conf. Univ. Valentina Stîngă,, dl conf. univ. dr. Claudiu Neagoe, dl prof. Cătălin Drăghici, dl prof Remus Cîrstea, Narcis Iustin Dejanu – manager Muzeul viticulturii și Pomiculturii Golești, dl director interimar direcția tehnic – administrativă Florin Gerard Călin.

La „Matei Basarab”, cu prilejul acestei zile, au avut loc și momente artistice.

Astfel, pe scenă au cântat: Carina Ivan, CL a II-a, B, înv. Maria Coman și elevi ai Liceului Dinu Lipatti – coordonator prof. Dionisie Andreea.

În încheiere au cântat de la clasa a III-a E Ilie Nicole Anelise, înv. Anca Oprescu, și eleva Proca Mara, clasa a V-a F.

Moment istoric, marcat de emoție, la Școala „Matei Basarab”

Iar detalii despre tot ce s-a petrecut azi la școala din Găvana oferă chiar directorul unității de învățământ, Elena Odă.

„Societatea în care trăim este într-o continua mișcare. Școala trebuie să se plieze pe direcțiile de dezvoltare ale societății.

Noi, la <<Matei Basarab>>, susținem împletirea stilului tradițional cu tehnologia.

Observatorul astronomic școlar vrem sa fie parte a unui proiect mai mare ce se poate înscrie în Educația STEAM – eligibil prin fondurile europene Prioritatea 5- O regiune educată!

Noi încurajăm experienta practică. Acest tip de educație formează gândirea critică, sporește curiozitatea copiilor, conducând la inovații și descoperiri din pasiune.

Educația STEAM îmbunătățește abilitățile cognitive.

Copiii, învățând într-un mediu școlar de calitate, sunt copii fericiți. Și pot explora cariere din domenii care acum suferă: știință, tehnologie, inginerie, artă, matematică.

Multumesc partenerilor și invitaților de onoare prezenți în școala nostră.”, a transmis prof. dr. Elena Odă.

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Fier Florina spune:

    Felicitări pentru proiectele frumoase care se promovează în Școala Matei Basarab sub îndrumarea cadrelor didactice iscusite și mai ales a Doamnei Director Oda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90