Donaris 930 x 122

alexandru ioan cuza

Zi memorabilă la Școala „Matei Basarab”: Clipe unice ce vor rămâne în istorie!

Zi memorabilă la Școala „Matei Basarab”: Clipe unice ce vor rămâne în istorie!

Citiți și: Școala „Matei Basarab” scrie istorie! Spectacol cum rar se întâmplă

Evenimentul epic al Unirii Principatelor Române, de la 24 ianuarie 1859, a fost omagiat astăzi la Școala „Matei Basarab” din cartierul piteștean Găvana.

Însuflețire

Într-o atmosferă de sărbătoare autentică, elevii claselor I-IV și V-VIII s-au adunat în curtea școlii.

Citiți și: De pomină! Ce a făcut directoarea unei școli din Pitești

S-au pregătit minuțios, fiind echipați cu pelerine roșii, galbene și albastre, cu baloane și stegulețe.

Copiii, coordonați de învățătoarele lor și profesorii diringinți, și-au dat mâna într-o „Horă a Unirii” însuflețită, cum rareori se poate vedea.

Arc peste timp

Bucuria li se citea pe chipurile lor inocente luminate de soare. În 24 ianuarie 1859, românii își dădeau mâna și învârteau o horă a solidarității și fraternității.

Ca un arc peste timp, păstrând proporțiile, elevi ai Școlii „Matei Basarab” și-au dat și ei mâinile și au cinstit acel moment înălțător pentru poporul român.

 

Dialog savuros

A urmat o altă secțiune, la fel de importantă a manifestării cultural-educative, unice prin amploarea ei, în peisajul învățământului argeșean.

În amfiteatrul școlii, elevii claselor a II-a B și a II-a C au dat glas unor personaje binecunoscute din povestirea „Moș Ion Roată și Unirea”.

Un dialog savuros între boieri și țărani.

 

Totul sub ochii domnitorului Alexandru Ioan Cuza întruchipat magistral de elevul Alexandru Mihai Ivan din clasa a II-a B.

Întrebări si răspunsuri

După încheierea momentului artistic, inimoasa directoare Elena Odă a purtat un dialog deschis cu publicul, în speță elevii claselor a IV-a.

Ei au pus și au răspuns întrebărilor, dovedind ca stăpânesc foarte bine cunoștințele de istorie.

Oameni dedicați

Întreaga manifestare a fost un succes absolut. Însă tocmai reușita evenimentului este dovada muncii depuse de cadrele didactice implicate:

– Prof. Mădălina Burcea, director adjunct;

– Prof. Ileana Silveanu, consilier educativ;

– Prof. învățământ primar Maria Coman;

– Prof. învățământ primar Diana Comănescu;

– Prof. învățământ primar Marinela Chiriac;

– Prof. învățământ primar Daniela Tufeanu.

– Prof. coordonator program artistic – Mihaela Surdu.

– Prof. Angela Bumbeneci, clasa I „F”

Cum nu există cor fără dirijor, determinarea directoarei prof. Elena Odă a făcut ca manifestarea de astăzi să fie un omagiu de înaltă ținută adus Unirii.

Zi memorabilă în analele școlii ‘Matei Basarab’: Clipe unice ce vor rămâne în Istorie!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Fier Florina spune:

    Cea mai înaltă forma de cinstire a Unirii care va rămâne veșnic in inimile copiilor a fost gândită cu multa dragoste de cea care a organizat acesta hora a iubiri de tara și de neam. D na Director Oda Elena.

  • Eleonora spune:

    Cinste acestor dascăli, copiilor și părinților care au participat fiecare după cum a putut! Rușine pentru dascălii care au pretenții și primesc în continuare atenții consistente de la părinții pupincuriști, vezi școlile din Trivale! Rușine!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3