Donaris 930 x 122

Lovitura cauzatoare de moarte

Ce vrea să propună Gentea în Consiliul Local. Cu siguranță reacțiile vor apărea

Ce vrea să propună Gentea în Consiliul Local. Cu siguranță reacțiile vor apărea

Citiți și: Poliția Locală în acțiune – Amenzi de până la 3000 lei

Se apropie sărbătorile de iarna și la sfârșitul săptămânii viitoare primarul Cristian Gentea va aprinde instalațiile care decorează urbea.

Se va intra încet dar sigur în atmosfera specifică lunii cadourilor. Dar alesul urbei mai are o intenție.

Citiți și: I-a plăcut și a mai vrut o dată! A revenit să facă baie în arteziana din Piața „Milea”

Marcat de tragedie

Impresionat profund de tragedia petrecută recent în municipiul nostru – decesul polițistului local care a fost lovit pe o stradă din centrul orașului, edilul-șef crede că omul legii trebuie omagiat.

De altfel, aceasta a participat și la slujba înmormântării lui Condoruș Savaste, unde a ținut un discurs de trei minute.

Edilul a vorbit nu doar despre sacrificiul polițistului ci a atins și alte probleme sensibile: felul în care sunt tratați oamenii legii, rolul educației dar a pus și degetul pe rană subliniind lipsa de reacție a cetățenilor în situații limită.

Propunere

Îndată după deschiderea Târgului de Crăciun din Piața Primăriei, la următoarea ședință a Consiliului local, edilul va face o propunere.

„Îi vom cinsti memoria”

În exclusivitate pentru ePitesti, Gentea a afirmat:

„Știu că nu este ușor să schimbi denumirea unei străzi, implică multe probleme.

Ne-am confruntat cu asta și în alte cazuri.

Însă sunt ferm convins că polițistul local care și-a pierdut viața pentru faptul că si-a făcut datoria față de comunitate, merită cu prisosință o stradă cu numele său în Pitești.

Mă voi gândi la o soluție.

Apoi voi face propunerea cât de curând în Consiliul Local.

Îi vom cinsti memoria și în felul acesta dar și prin alte modalități pe care le vom gândi în timp. Îl vom evoca și îl vom da exemplu de devotament față de uniforma de polițist, de lege și față de comunitate.”

Legea „Savaste”

Tot primarul este cel care va determina schimbarea Legii Poliției Locale, în sensul unei mai bune protecții a cadrelor.

În acest sens va discuta cu parlamentarii de Argeș, asa cum a promis. Se vehiculează deja ideea ca legea va purta numele polițistului înmormântat în urmă cu câteva zile.

Iată tot discursul primarului la înmormântarea polițistului local:

Dăinuire

Ideea atribuirii numelui „C. Savaste” unei străzi din Pitești va stârni cu siguranță emoția opiniei publice iar polițistul care-și doarme somnul de veci în cimitirul Sf. Gheorghe va rămâne în memoria colectivă de la o generație la alta.

555 X 222 CAPRA
eurial 570×90