930×122 CAPRA 5

Lovitura cauzatoare de moarte

Ce vrea să propună Gentea în Consiliul Local. Cu siguranță reacțiile vor apărea

Ce vrea să propună Gentea în Consiliul Local. Cu siguranță reacțiile vor apărea

Citiți și: Simfonia Lalelelor, luată cu asalt de polițiștii locali. Sancțiuni usturătoare

Se apropie sărbătorile de iarna și la sfârșitul săptămânii viitoare primarul Cristian Gentea va aprinde instalațiile care decorează urbea.

Se va intra încet dar sigur în atmosfera specifică lunii cadourilor. Dar alesul urbei mai are o intenție.

Citiți și: Gentea șochează: Poliția Locală a ajuns un azil de bătrâni bolnavi!

Marcat de tragedie

Impresionat profund de tragedia petrecută recent în municipiul nostru – decesul polițistului local care a fost lovit pe o stradă din centrul orașului, edilul-șef crede că omul legii trebuie omagiat.

De altfel, aceasta a participat și la slujba înmormântării lui Condoruș Savaste, unde a ținut un discurs de trei minute.

Edilul a vorbit nu doar despre sacrificiul polițistului ci a atins și alte probleme sensibile: felul în care sunt tratați oamenii legii, rolul educației dar a pus și degetul pe rană subliniind lipsa de reacție a cetățenilor în situații limită.

Propunere

Îndată după deschiderea Târgului de Crăciun din Piața Primăriei, la următoarea ședință a Consiliului local, edilul va face o propunere.

„Îi vom cinsti memoria”

În exclusivitate pentru ePitesti, Gentea a afirmat:

„Știu că nu este ușor să schimbi denumirea unei străzi, implică multe probleme.

Ne-am confruntat cu asta și în alte cazuri.

Însă sunt ferm convins că polițistul local care și-a pierdut viața pentru faptul că si-a făcut datoria față de comunitate, merită cu prisosință o stradă cu numele său în Pitești.

Mă voi gândi la o soluție.

Apoi voi face propunerea cât de curând în Consiliul Local.

Îi vom cinsti memoria și în felul acesta dar și prin alte modalități pe care le vom gândi în timp. Îl vom evoca și îl vom da exemplu de devotament față de uniforma de polițist, de lege și față de comunitate.”

Legea „Savaste”

Tot primarul este cel care va determina schimbarea Legii Poliției Locale, în sensul unei mai bune protecții a cadrelor.

În acest sens va discuta cu parlamentarii de Argeș, asa cum a promis. Se vehiculează deja ideea ca legea va purta numele polițistului înmormântat în urmă cu câteva zile.

Iată tot discursul primarului la înmormântarea polițistului local:

Dăinuire

Ideea atribuirii numelui „C. Savaste” unei străzi din Pitești va stârni cu siguranță emoția opiniei publice iar polițistul care-și doarme somnul de veci în cimitirul Sf. Gheorghe va rămâne în memoria colectivă de la o generație la alta.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

7 comentarii

  • ... spune:

    nu am nimic cu nimeni dar edilul mai bine se gândește sa ii mai trimită pe la școală pe polițiștii locali și sa ii indemne sa își revizuiască atitudinea deoarece au o atitudine provocatoare, instigatoare…nu uniforma va protejează ci bunul simt și modul de exprimare

  • Anonim spune:

    Iarasi o greseala a lui Gentea, cum a fost cand a retras nr. 10 de la FC Arges. Condoleante sincere familiei politistului decedat, dar este exagerat sa numesti o strada dupa un bugetar care n-a facut nicio fapta de eroism ci a cazut victima atacului unui infractor. Multi alti oameni obisnuiti devin victime in tara noastra, dar nu se numesc strazi in amintirea lor. Ca sa nu mai spun ca, in mod normal, trebuia sa actioneze in echipa cu alt politist, chiar nu inteleg cum a intrat in acel conflict… In plus, ca politist se presupune ca esti antrenat si ca esti pregatit sa gestionezi situatii de conflict, dar la noi nu exista nicio diferenta intre un politist local si un controlor de bilete pe autobuz…

  • vikkktor spune:

    Primarul sa puna la treaba politia locala pentru ca a ajuns centrul infestat de tiganii de la Bascov si Scheau, ale caror obiceiuri din pacate le adopta si adolescentii romani …Legitimati la fiecare sfert de ora, pana o sa realizeze ca trebuie sa zboare in alte parti …si pe langa asta, politia nationala sa se apuce sa cerceteze aceste clanuri care traiesc numai din prostitutie …Le-a trebuit sa vina ordin din US ca sa se apuce de clanul Caranilor, altfel poate-i vedem si in parlament …etnia in speta daca nu este controlata, vom ajunge la haosul care se va petrece in curand in UE, sub blanda privire a pensionatei Merkel, autoarea invitatiei care duce la distrugerea Europei …noi romanii nu am fost buni pana in 2003, ca sa vizitam UE treceam prin furcile caudine ale vizelor si nu aveam drept de munca…Adevarul de care fug toti este ca nu putem trai amestecat …asta este si povestea cu tiganii care nu stiu decat de frica si exista metode simple de a fi infricosati , corectati, educati , etc….dar pentru asta ne trebuie poiitie normala, hotarata, nu toti pensatii , drogatii, delicatii pe care-i angajeaza acuma MAI-ul si care stau numai cu ochii in ecranele telefoanelor …

  • Tiaru Justi spune:

    Condoleante familiei politistului local! Un astfel de gest, de comemorare aproape vesnica, si la vedere, precum denumirea unei strazi ar trebui sa se fie pentru acte marete pentru binele comunitatii; cu siguranta ca aici nu e vorba de asa ceva, mai degraba de un context care l a adus in starea asta. Mai bine, oameni din administratie, creati conditiile ca astfel de evenimente tragice sa nu se poata petrece cu asa usurinta. Cursuri teoretice si practice astfel incat un politist sa poata gestiona atat psihic cat si fizic o astfel de situatie. Fara niciun dubiu, ce s a intamplat este doar vine infractorului, insa sa ne uitam si inspre noi, cum arata situatia daca era gestionata altfel de catre politie si de catre politist?

  • Argesean spune:

    domnul Gentea nu cunoaste Pitestiul. sa se uite intai ce „cap de strada” poarta numele marelui pictor pitestean Rudolf Schweitzer Cumpăna si apoi sa vina cu propuneri echivalente

  • Clevetici spune:

    Ideea asta mi-aduce aminte de denumirea statiei de metrou Costin Georgian din Bucuresti.
    Acesta a fost un director al Metrorex de dupa 1989 si intamplarea a facut sa moara in anii de dupa revolutie (din cauze naturale).
    Ei bine, sindicatul de la metrou a cerut denumirea unei statii cu numele fostului director si s-a gasit fosta statie Muncii (cu nume de rezonanta comunista) tocmai buna.
    Problema e ca de atunci calatorii nu stiu ce strazi sau alte obiective se gasesc la suprafata cand aud crainicul anuntand statia Costin Georgian…

  • Enea spune:

    Te dăm respectul necesar omului și evenimentului dar edilul trebuie să angajeze oameni de valoare care să știe să iasă din situații, să îi școlească să îi educe să știe să vorbească. Dacă nu s-a putut apăra nici pe el ce facem in fața infractorilor cum îi abordam situația o văd mai de grabă rușinoasă pentru această instituție care nu își are rostul decât de masă politică . Edilul nu înțelege nimic. Se crede stăpân, greu de făcut ceva.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90