New Profesional Consult 930 x 122

judecata

Pitești: Polițiștii ”șpăgari” de la Secția 2, trimiși în judecată

„La data de 07.01.2022, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a finalizat urmărirea penală și a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi, agenți de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș – Secția nr. 2 Poliție Pitești – Ordine Publică.

Citiți și: Video – Focuri de armă între polițiști și polițiste

Ambii sunt cercetaţi în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (3 acte materiale).

Citiți și: Lebăda neînfricată a sfidat polițiștii la intrarea în Pitești

PRINȘI ÎN FLAGRANT

În fapt, la data de 17.12.2021, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Argeș și Serviciul Operații sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au organizat și realizat acțiunea de prindere în flagrant a celor doi agenți de ordine publică.

Ambii a fost desemnați ca polițiști rutieri, după ce aceștia, în exercitarea atribuțiilor de serviciu au primit de la doi conducători auto suma de 1.800 lei, câte 900 de lei de la fiecare pentru a nu le fi suspendate permisele de conducere ca urmare a săvârșirii unor contravenții la regimul rutier.

Anterior, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în data de 16.11.2021, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cei doi agenți de poliție au primit de la un denunţător suma de 300 de lei, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, respectiv în scopul de a nu aplica acestuia sancţiuni contravenţionale corelative contravenţiilor constatate.

REȚINUȚI PENTRU 24 DE ORE

Urmare a acțiunii de prindere în flagrant și a probatoriului administrat, cei doi au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Aceștia au fost plasați în arest la domiciliu de către Tribunalul Argeș și ulterior arestați preventiv de Curtea de Apel Pitești.

În cauză, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș au fost delegați să efectueze mai multe activități de urmărire penală de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș și au beneficiat de sprijinul lucrătorilor D.G.A. și conducerii I.P.J. Argeș.

Facem precizarea că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, transmite Direcția Generală Anticorupție Argeș, într-un comunicat de presă.

Subiectul pe larg

AICI – Polițiști rutieri prinși în flagrant când primeau bani 

AICI – O nouă filă în cazul polițiștilor șpăgari. Unul și-a dat demisia, celălalt și-a depus dosar de pensionare

SMART KIDS 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • neurath spune:

    Astazi dimineata in apropierea Liceului Zinca Golescu o ,,echipa,, de politisti locali cu girofarurile aprinse asteptau in frig de zeci de minute ca soferul unei masini parcate pe zona de excludere sa isi primeasca amenda. In teorie omul aflat in culpa a fost dublat de un echipaj care se afla in aceeasi situatie.* deci inca o masina aflata in culpa,,,, Nu era mai simplu sa-i fi trimita amenda prin posta?

  • Marinescu spune:

    Numele

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA